Skocz do zawartości
Daethar_Rumarth

'bijacy' dysk a dlugowiecznosc..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zauwazylem ze jeden z moich dyskow (nowy) 'bije' (bardziej sie jakby trzesie- gorzej wywazony) bardziej niz inne. I mam dygawe :wink: Oczywiscie praca jego jest nienaganna, ale czy taki dysk ma mniej zycia niz pozostale? Ta mysl wywierca mi glowe od 2 dni. Trzymac tam backup czy normalne dane, a moze olac sprawe i zapomniec :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Taka różnica, że (przynajmniej z tego co wiem) właśnie maxtory powinny być bardzo ciche, zimne i "niedrżące" co znaczy mniej wiecej tyle, że z Twoim jest coś nie tak  :?

zimne - to marzenia :)

ciche - to dobre zyczenie (przynajmniej ta wersja nie olejowa)

niedrzace - sa niedrzace ale z jednym widocznie mam pecha (mam 4maxtory)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Cóż w przypadku moich 3 Maxtorów (jeden ten z konfiga na dole, a dwa pozostałe chyba po 15.7 GB) te marzenia i życzenia były spełnione w 100% :) Teraz szykuję się do kupienia Maxtora 60.4 GB :)

Jezeli 40 stopni na dysku przy otwartej obudowie gdy jest goraco to malo, zgadzam sie. (z zaznaczeniem ze mam goraco w pokoju)

Zamontowane w obudowie przenosza niemile brzdeki, lecz gdy odizolowalem od blach wszelakich zrobily sie ciche. Ale powinny byc tez ciche w koszyku 3.5, a nie sa.

Mam wkoncu zapomniec o tym ze ten dysk bije mocniej niz inne czy uwazac na niego :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mozesz isc z dyskiem do sklepu i niech koles w sklepie podlaczy inny taki sam dysk i wezmie oba w rece i powinien sie skapnac ze cos jest nie tak i ci wymienic , jak jest zle wywarzony to pewnie lozysko szybko szl...g trafi i bedzie po HDD :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A nie mozesz isc z dyskiem do sklepu i niech koles w sklepie podlaczy inny taki sam dysk i wezmie oba w rece i powinien sie skapnac ze cos jest nie tak i ci wymienic , jak jest zle wywarzony to pewnie lozysko szybko szl...g trafi  i bedzie po HDD  :(

Najpierw to przedzwonie i sie spytam czy cos takiego wogole podlega pod 'wadliwość' i wymiane. Po co jezdzic na darmo.

Cytat

Ja mam maxtorka i nic mi sie z nim nie dzieje. Wadliwy egzemplarz ci sie trafił?

Na to wyglada niestety :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...