Daethar_Rumarth Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Witam Zauwazylem ze jeden z moich dyskow (nowy) 'bije' (bardziej sie jakby trzesie- gorzej wywazony) bardziej niz inne. I mam dygawe :wink: Oczywiscie praca jego jest nienaganna, ale czy taki dysk ma mniej zycia niz pozostale? Ta mysl wywierca mi glowe od 2 dni. Trzymac tam backup czy normalne dane, a moze olac sprawe i zapomniec :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Jaki to konkretnie dysk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Jaki to konkretnie dysk? Maxtor D740X 40GB (a co za roznica jaki?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Taka różnica, że (przynajmniej z tego co wiem) właśnie maxtory powinny być bardzo ciche, zimne i "niedrżące" co znaczy mniej wiecej tyle, że z Twoim jest coś nie tak :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Taka różnica, że (przynajmniej z tego co wiem) właśnie maxtory powinny być bardzo ciche, zimne i "niedrżące" co znaczy mniej wiecej tyle, że z Twoim jest coś nie tak :? zimne - to marzenia :) ciche - to dobre zyczenie (przynajmniej ta wersja nie olejowa) niedrzace - sa niedrzace ale z jednym widocznie mam pecha (mam 4maxtory) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cóż w przypadku moich 3 Maxtorów (jeden ten z konfiga na dole, a dwa pozostałe chyba po 15.7 GB) te marzenia i życzenia były spełnione w 100% :) Teraz szykuję się do kupienia Maxtora 60.4 GB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Cóż w przypadku moich 3 Maxtorów (jeden ten z konfiga na dole, a dwa pozostałe chyba po 15.7 GB) te marzenia i życzenia były spełnione w 100% :) Teraz szykuję się do kupienia Maxtora 60.4 GB :) Jezeli 40 stopni na dysku przy otwartej obudowie gdy jest goraco to malo, zgadzam sie. (z zaznaczeniem ze mam goraco w pokoju) Zamontowane w obudowie przenosza niemile brzdeki, lecz gdy odizolowalem od blach wszelakich zrobily sie ciche. Ale powinny byc tez ciche w koszyku 3.5, a nie sa. Mam wkoncu zapomniec o tym ze ten dysk bije mocniej niz inne czy uwazac na niego :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 BACUP RÓB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Albo Ty masz pecha albo ja mam szczęście :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 .. Bede mial wielkiego LOLa, gdy ten dysk jednak przezyje wszystkie inne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 A nie mozesz isc z dyskiem do sklepu i niech koles w sklepie podlaczy inny taki sam dysk i wezmie oba w rece i powinien sie skapnac ze cos jest nie tak i ci wymienic , jak jest zle wywarzony to pewnie lozysko szybko szl...g trafi i bedzie po HDD :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ja mam maxtorka i nic mi sie z nim nie dzieje. Wadliwy egzemplarz ci sie trafił? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat A nie mozesz isc z dyskiem do sklepu i niech koles w sklepie podlaczy inny taki sam dysk i wezmie oba w rece i powinien sie skapnac ze cos jest nie tak i ci wymienic , jak jest zle wywarzony to pewnie lozysko szybko szl...g trafi i bedzie po HDD :(Najpierw to przedzwonie i sie spytam czy cos takiego wogole podlega pod 'wadliwość' i wymiane. Po co jezdzic na darmo. Cytat Ja mam maxtorka i nic mi sie z nim nie dzieje. Wadliwy egzemplarz ci sie trafił?Na to wyglada niestety :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...