Bimbek Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 witam, jako ze nie znam sie zbytnio na sprzecie komputerowym w takim stopniu by samemu ocenic zestaw jaki mi zaproponowal sprzedawca w sklepie, chcial bym prosic o pomoc, glownie w tym czy owy sprzet jest dobrej jakosci i czy wart swojej ceny. oczywiscie wiem ze wydam wiecej niz jak bym sam skladal ale jednak serwis i gwarancje na miejscu, to dla mnie wielki plus. tak wiec za cene 2000 zl sprzedawca zaoferowal mi takie zestawienie: dysk: SEAGATE 500 GB NCQ SATA 16MB 7200 procesor: CORE i3 540 3,06 GHz LGA 1156 BOX grafika : ASUS GeForce GTS 450 1024MB DDR5 ram: GOODRAM DDR3 4096MB PC 1333 DUA plyta: GIGABYTE GA-H55M-S2 Intel H55 LGA 1 nagrywarka, stacja dyskow, obudowa - razem 320zl (raczej malo wazne komponenty wiec tylko ich cene podaje) bylbym bardzo wdzieczny jesli ktos by mi powiedzial czy to dobra konfiguracja, ewentualnie czy cos zmienic? i czy nie za duzo ze mnie chca zedrzec ;) pozdrawiam i z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) Syf, zasilacza nie podal wiec pewnie jakis noname. W tym zestawie tylko RAMy sa ok, i grafa "na upartego". Edytowane 8 Października 2010 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okashii Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Moim zdaniem nie ma najmniejszego sensu brać jakiegokolwiek GeForce-a z serii 450 skoro GTX 460 768MB można już kupić za mniej niż 500zł [Gainward]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbek Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 az tak zle? prosilbym o cos konkretniejszego tak zebym wiedzial co ewentualnie zmienic i na co.. nie mam za wiele w okolicy sklepow a jak juz mowilem zalezy mi na bliskim serwisie. hmm co do karty to najpierw zaproponowal gainward gf gts 250 1024 ddr3/256 px ale pozniej zmienil na tamta i ja wielce zachwalal... nie jest to gotowy zestaw tylko "przygotowany" pod kwote oraz pod gry, mozna troszke opisu co moglbym zmienic? czy tak jak w 1 poscie kolega napisal wszystko totalny syf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Potwierdzam. Zacznij od wydrukowania sobie zestawu za 2k i idz z ta kartka do sklepu. Powiedz ze w sklepie innym Ci to zaoferowano i co on na to, oczywiscie nie o opinie bo sie gowno znaja :P ale cenowo co on na to odpowie. Procesor : AMD Phenom II X2 555 Black Edition - 315 zł Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa - 135 zł Płyta Główna : ASRock M3A770DE - 230 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ - 279 zł Karta Graficzna : Asus Radeon HD4870 1GB - 459 zł Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN - 169 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 145 zł Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 99 zł Obudowa : Cooler Master Elite 370 - 149 zł Razem : 1980 zł Procesor dwurdzeniowy z szansą na odblokowanie do x3 lub x4. Odblokowany mnożnik do łatwiejszego OC. Chłodzenie znacznie zwiększy komfort pracy (seryjne jest głośne). Ale pewnie tyle co chłodzenie to sklep weźmie marży... i to o tyle więcej, bo przecież to ceny już z marżą! Ciekawe czemu jednym opłaca się coś sprzedawać za 150 zł a innym dopiero za 180 zł Chciwość nie zna granic. Płyta to taki mały fenomen :P Tania, sprawdzona i po prostu dobra. A marka AsRock gwarantuje mniej więcej tyle że będziesz długo jeszcze miał biosy nowe ;) Ram dobry bo polski i tani. Karta zwyczajnie wydajna (od GTS'a wydajniejsza) i dobra. Zasilacz renomowanej firmy z wysoką sprawnością. Najszybszy dysk na rynku (poza F4), a nie podatny na awarie Seagate. Obudowa solidna z PSU na dole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okashii Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Albo zamiast Phenoma kupić tańszego Athlona x3 440 co ma 3 rdzenie i nie potrzebuje wymiany chłodzenia, za zaoszczędzoną kasę kupić Gainwarda GTX 460 768MB ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbek Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) kolega sie uwzial na ta karte :P no jednak troche lipa mialem nadzieje ze koles sie przylozy do tego co oferuje, niby 2 tys to nie duzo jak na kompa ale jak sie samemu na to pracuje to tez inaczej to wyglada :P hmm, co do sprzetu tego z postu wyzej, jak juz sie przyznalem nie znam sie za bardzo na tym, a zalezalo by mi na nieawaryjnosci i jak by to okreslic, nie zalezy mi na bjkowej grafice tylko na wydajnej, takiej ktora bedzie ciagla gry wychodzace przez kolejne kilka lat, (do teraz uzywam 5 letniego juz kompa z geforce fx 5200 i w to co chcialem to jeszcze moglem grac) czy powyzsze karty to zagwarantuja? Edytowane 8 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) Procesor AMD Phenom II X4 945 Quad Core(AM3,95W) 474,98zł Płyta główna MSI 770-C45 AMD 770 Socket AM3 212,99zł 2X Pamięć DDR3 Goodram 2GB PC1333 CL9 245,96zł Gigabyte GeForce GTX460 768GB DDR5/192b D/mH PCI-E 568,32zł Dysk twardy Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB 135,99zł Nagrywarka DVD Samsung SH-S223C SATA czarna Bulk 63,99zł Zasilacz do obudowy Bequiet PurePower L7 530W 228,99zł Obudowa ATX Midi iBOX Force 2102 bez zas. Prescot 72,00złPodsuma: 2003,22zł @ ram.net W esc.pl wyszlo by pewnie ok 100zł. drozej, w przyszlosci bierzesz jakies chlodzenie na CPU krecisz do 3.6-3.8Ghz i masz sprzet jak sie patrzy. Edytowane 8 Października 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 100zł drożej, ale brak problemów z realizacją zamówienia i gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 To prawda. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbek Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) @prolog & kelcior dzieki wielkie panowie, napewno z tymi dwoma zestawami sie przejde do tego sklepu, jednak jesli roznica cen bedzie zbyt duza to zostanie mi tylko kupno przez neta czego bardzo bym nie chcial :/ co do zestawu kolegi kelciora, jesli ktos obeznany mial by chwile mogl bym prosic o opinie o poszczegolnych podzespolach i troche wyjasnienia, bo zostaje mi wierzyc w to co tu piszecie a dla mnie to czarna magia ;P googlowac nie chce za bardzo bo wiadomo, moge sprawdzic po kolei co jest co ale sam nie dojde czemu akurat one do siebie pasuja. dzieki za poswiecony mi czas. ah i jeszcze o co chodzi z tym OCZ? albo czym sie roznia podane przez was karty? tylko np czy ta bedzie dawala ladniejsze efekty a druga bedzie dawala lepsze osiagi? bo chcial bym zrozumiec o czym piszecie :P Edytowane 8 Października 2010 przez Bimbek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Pomijając to że kolega nawet nie planuje kupować w necie... Poczytajcie najpierw. A autorowi sugeruje zrobienie jak napisalem i potem konsultacje odnosnie wszystkiego co zaproponuje. No i nie sluchanie sie odnosnie tego co super a co gowno :P Mozemy tu napisac co mu sie nie spodoba i 90% sie sprawdzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbek Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 @prolog jak juz napisalem, jesli w tym sklepie cena za to co podajecie wyniesie np 2,500 zl to wtedy kupie w internecie, po prostu mam zle wrazenia z gwarancjami na odleglosc, moj poprzedni komppo kupnie jezdzil przez miesiac po calym kraju zeby w koncu ktos madry stwierdzil ze dali mi popsuty ram (potem komp chodzil 4 lata bez awarii ale fakt faktem sie zrazilem) dzieki za pomoc, naprawde to doceniam, i tylko prosze jesli ktos ma troche czasu zeby juz nie marnowac waszych sil na moja niewiedze, chcialbym tylko dowiedziec sie czegos o tym ostatnim zestawie od kelciora, glownie o karcie graficznej i procesorze bo to chyba najwazniejsze przy nastawieniu na gry prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Ja bym przyoszczędził trochę na PSU biorą cen model: Corsair CX400W 400 W - Zasilacze - Corsair CX400W 400 W od 189.37zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...