neverdie Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Witam, Wczoraj musiałem trochę pokombinować z prawami dostępu do jednego z dysku, bo chciałem usunąć je dla jednego z użytkowników. Niestety, przez własną głupotę, w opcjach ustawień, kliknąłem zabroń wszystkie prawa dla Auth. Users. Od tego momentu dostęp do dysku straciłem ja, na koncie administratora. Wszystkie moje próby, czy to z konsoli (np. cacls), czy z ustawień kończą się na tym, że uda mi się odzyskać dostęp do pojedynczych katalogów, nigdy całego dysku... Jakieś porady? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Na koncie administratora: dysk -właściwości -> zabezpieczenia -> zaawansowane -> właściciel -> edytuj -> wybierasz "Administratorzy" zaznaczając "zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów", zatwierdzasz. Trochę pomieli dyskiem. Następnie na karcie "zabezpieczenia -> zaawansowane" klikasz "zmień uprawnienia", dajesz administratorom pełną kontrolę, dodajesz/ zmieniasz kogo tam chcesz, podobnie zaznaczając tak, aby uprawnienia przeniesione zostały do podkontenerów i obiektów. Jeżeli w secpol.msc nie namieszałeś z prawami konta administrator w systemie, to musi zadziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Podepne sie przy okazji. Win7 stoi na C, do pozostałych dwóch partycji "nie jest dostępny,odmowa dostępu". W trybie awaryjnym wszystko OK. Kombinowałem na wszystkie (chyba) sposoby z zabezpieczeniami. Administrator. Takie kredki po reinstalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...