SPY_NET Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Zacznę od tego, że na komputerach znam się jak wilk na gwiazdach... Jedynym typem gier, które mnie interesuje jest MMoRPG. Tutaj zachodzi dość dziwna sytuacja z moim komputerem, gdy zaczyna się "młyn" w grze tj. duże walki na PvP, raidy itp. fps potrafi spaść do poziomu 3-7 klatek i zmiana ustawień z Ultra High na Very Low kompletnie nic nie daje. Gra nie przyspiesza, dlatego też postanowiłem trochę zainwestować w dość leciwą już konstrukcję. Wiem jakie części posiadam obecnie, jednak nie mam pojęcia jak zainwestować 700-800 zł by go trochę ulepszyć. Na tę chwilę używam: Płyta - MSI K9N - Neo-f Procesor - Athlon 64 3500+ Grafika - ATI 4850 1GB DDR3 Pamięć - 4x 1GB DDR2 Dysk - 2x Seagate 7200 rpm 250GB Raid 0 Zasilacz - Chieftec 400W (GPS-400AA-101A - Active PFC) Skłaniał bym się za pozostaniem na platformie AM2 tj. nie kupować nowej płyty a wymianą processora i karty graficznej. Czy ktoś obyty w temacie mógłby jakieś konkretne modele zasugerować, czy taka modernizacja ma w ogóle sens pod względem wzrost wydajności / cena, czy zasilacz podoła? Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Zmień proca na PII i płytę na np. A785GXH. Edytowane 9 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Moja propozycja Asus M4A77+Phenom II 955 = ~ 250+550 .. lub w wariancie budżetowym AMD A64x2 Brisbane 100~200 zł Większych zmian nie ma sensu masz dużo ramu , dodatkowo zmiany platform nadchodzą S1155 i AM3+. Trzymaj DDR2 i w zależności od "długowieczności systemu" na rok wariant z Brisbane na dwa lata Phenom II+płyta. Skłaniałbym się jednak ku Brisbane pod warunkiem że płyta główna jest w dobrej kondycji. Edytowane 9 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...