Piotruś Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Jestem szczęśliwym posiadaczem 2 letniego kompa , ale od jakiegoś czasu denerwuje mnie to że każda nowa gra tnie mi się jak chol... Coś jak bym oglądał pokaz slajdów. Jestem początkujący w podkręcaniu więc chciał bym się dowiedzieć czy da się jakoś mój sprzęt bardziej podkręcić , bo na nowy to mnie nie stać. Jedyne co potrafiłem to minimalnie procka i gfx podciągnąć ale w grach to nie za dużo mi dało. Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć co i jak zrobić aby go podkręcić to niech da znać. ShuttleAK31 , Duron900@1000 (111x9) , 256DDR 266MHz Kingsdom , LeadtekGeForce2 Titanium 250/400@ 270/460 , Live 5.1 , DVD Pioneer 40x16 , CD-RW LiteOn 40x12x48 , HP 940C , Mustek CU1200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29395 kozystaj z faq , poszukaj jeszcze a podniesiesz wydajnosc swojego kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Łooooo...dzięki Tanaka ;) A tu masz jeszcze o kręceniu grafiki; na tym forum jest naprawdę dużo o podkręcaniu, dlaczego nikt nie używa opcji "szukaj"? :evil: A co do kompa, nie jest taki zły...jak Ci się w grach tnie do poziomu "slideshow" to szukaj przyczyny w ustawieniach sprzętu, detonatorów etc... Ja mam grafę sporo gorszą od Twojej (fakt, że nieźle ją pojechałem :twisted: ), a mogę grać w morrowind 1024x768 przy widoczności na 50% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 jak malem pierwszego kompa to wyciskalem na pocztku z niego jakies 2500markow w 2001 na tym samym dojechalem do ~5000 z groszami , antek 1500xp+ gf2pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wader Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 :idea: win xp i inne aplikacje mogą zabierać większość pamięci ram oraz miejsca na HD (pustego) wtedy będziesz miał zwolniony system, również po uruchomieniu programów skanujących system kompa może znacznie zwolnić. Wniosek: :arrow: wyłącz zbędne opragromowanie (aplikacje), zwiększ ilość pamięci ram (u mnie xp+programy potrafią zabrać 300 parę mb), lub jej szybkość, zwiększ szybkość dysku HD (np z ata 66 na 100, 133), twój czytnik płytek jest za wolny (jeśli grę czytasz z płytek), kable łączące HD, CD(DVD,RW) są źle poprowadzone (zagięcia kabli muszą być skierowane zawsze w tą samą stronę, nie mogą mieć ostrych zagięć,i nie mogą "latać", oraz dotykać powierzchni obudowy kompa (czasami może wprowadzić to ładunki statyczne, zakłócić przekaz danych kablami IDE), posiadasz źle zainstalowane oprogramowanie (np. sterowniki), lub urządzenia w systemie wzajemnie się zakłócają. (dla xp: :arrow: panel sterowamia--system--sprzęt--menedżer urządzeń) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodex Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Jeżeli masz XP'ka to wyłącz se przywracanie systemu. Możesz spróbować z nowymi sterami do grafiki i płyty głównej. Choć w płytach to różnice widać tylko przy czipsetach :D VIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...