VIBOR Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Witam, Koleżanka zbiła matrycę w laptopie Acer Aspire 3690 (15.4") i poprosiła o jej wymianę. Zakupiłem na Allegro matrycę z odbiorem osobistym z uwagi na delikatność sprzętu (zamonowana matryca LG Philips LP154W01 , zakupiona taka sama),sprzedawca przyniósł matrycę starannie zabezpieczoną ale nie mogłem sprawdzić na miejscu działania (brak sprzetu).Po zamontowaniu w domu pierwsze uruchomienie i widzę tylko cienki jasny pasek na ekranie i 4 kolorowe z prawej strony matrycy. Próbowałem kilka razy poruszać taśmą i podpinać ale bez zmian.Lampa świeci jak odepnie się taśmę i równomiernie podświetla matrycę. Nie dawało mi to spokoju i obmacałem elektronikę matrycy ( poprzez niewielki nacisk) i odziwo pojawił sie obraz nie idealny ale był lecz znikał jak przestałem naciskać. Na matrycy widać ,że ktoś usunął taśmy (górny prawy i dolny lewy róg) zabezpieczające elektronikę araz rozerwał przezroczystą osłonę plastikową elektroniki. Sprzedawca (miał 76 pozytywów 100%) zaprzestał wczoraj odbierać telefon ode mnie i mam obawy ,że mnie wkopał w szmelc ( 170 zł). Czy coś jeszcze powoduje takie objawy matrycy ? Dodam że jak podłączyłem starą matrycę to pomimio zbicia połowa wyświela łady obraz. Edytowane 10 Października 2010 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 A on handlował tylko matrycami, czy sprzedawał tylko tą? No bo w sumie trochę dziwne że przy 78 pozytywach (a wiesz za co?) by sobie babrał w historii. W sumie to wygląda na zjechaną matrycę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Okazało się ,że matryca ma walniętą elektronikę i ktoś się do niej dobierał bo pozrywane są taśmy i rozerwana folia zabezpieczająca, sprzedawca szedł w zaparte i zrzucał winnę ( bo najłatwiej) na mnie ale poinformowałem go o negatywie na Allegro i że dowiozę matrycę do firmy w której pracuje to sprawdzi sam. Teraz chce się dogadać i zwrócić 50% kosztów , Ja chcę jednak sprawną matrycę nie szmelc . Sprzedawca PIOT_2009 a tu Aukcja Edytowane 10 Października 2010 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...