Skocz do zawartości
roth

Sapphire radeon 9500 pro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazje kupic takie cos po okazyjnej cenie. Pytalem o pamieci podobno infineon 3.5 Ma ktos cos takiego? Mysle ze mu sie pomylilo i ze pamieci sa 3.8 (ale chyba byly na hynix'ach 3.6 a nie infineonach). I teraz jak sie to cudo kreci? dzieki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

Mam Radka 9500PRO od Szafirka (Sapphire).Pamiatki 3.3ns Infineon 128SGRAM,laminat czerwony (czyli niby oryginał o ATI :wink: ).Cudo to sie nie kreci wogole bo w biosie jst "block" na podkrecanie!!!Albo flash biosu albo instalacja sterow Omega.Ja wybralem to pierwsze (i po gwarancji :D )!!Trzeba miec dobra zasilke zeby to cos krecic!!koles z podobnym konfigiem mogl nie zabardzo poszalec z podkrecaniem!!Zasilka tak jak u mnie CG300W!!!A karta warta grzechu :D Szczegolnie goly Elf od nVidii :wink: i malpa z Radka 9800PRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość -=uri=-

A jescze jak zmienisz biosik to w grach menadzerze urzaden sandrze aidzie i innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ach bedzie ci wykrywac Radka 9700PRO a to juz bajer :D U mnie koles malo co zawalu nie dostal :D jak zobaczyl co za k

arte mam :lol: Tutaj masz BIOS do kart tej z ktorych korzystalem!Pozdrowka!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile za nią dajesz?? Ja wczoraj odebrałe swojego Sapphire Atlantis 9500PRO 128MB(Infineon 3,3) za sklepu, ma czerwony laminat no i orginalne oprogramowanie do oc od producenta 8O :P :twisted::twisted::twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Radka 9500PRO od Szafirka (Sapphire).Pamiatki 3.3ns Infineon 128SGRAM,laminat czerwony (czyli niby oryginał o ATI :wink: ).Cudo to sie nie kreci wogole bo w biosie jst "block" na podkrecanie!!!Albo flash biosu albo instalacja sterow Omega.Ja wybralem to pierwsze (i po gwarancji :D )!!Trzeba miec dobra zasilke zeby to cos krecic!!koles z podobnym konfigiem mogl nie zabardzo poszalec z podkrecaniem!!Zasilka tak jak u mnie CG300W!!!A karta warta grzechu :D Szczegolnie goly Elf od nVidii :wink: i malpa z Radka 9800PRO!!!

Czemu po gwarancji?? Przeciez wrazie klopotow mozesz wrocic do

orginalnego biosu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile za nią dajesz?? Ja wczoraj odebrałe swojego Sapphire Atlantis 9500PRO 128MB(Infineon 3,3) za sklepu, ma czerwony laminat no i orginalne oprogramowanie do oc od producenta 8O :P :twisted::twisted::twisted:

Kreciles juz na tym sofcie ?

Jakie wrazenia, jak to dziala, wporzo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede ja mial w przyszly weekend. Daje 400 zeta :twisted: a wracajac ma ktos z infineon 3,6? Jak to sie kreci jak cos bo nie przezylbym jakbym wywalil tyle szmalu 8O i by sie kiepsko krecilo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede ja mial w przyszly weekend. Daje 400 zeta :twisted: a wracajac ma ktos z infineon 3,6? Jak to sie kreci jak cos bo nie przezylbym jakbym wywalil tyle szmalu 8O i by sie kiepsko krecilo...

Ja mam, ale jeszcze dziewica :lol:

Ale looknij tu : http://www.pclab.pl/?art=&sid=3793

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero wczoraj ją włożyłem do kompa 8) :wink: w poniedziałek założe radiatorki na pamięci i jazda zobaczymy co za soft do oc dali :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero wczoraj ją włożyłem do kompa 8) :wink: w poniedziałek założe radiatorki na pamięci i jazda zobaczymy co za soft do oc dali :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Update. Zainstalowałem to cudo. Sofcik fajny coś na wzór Rivatuner'a, mnóstwo opcji sterownika+ dodatkowe <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły takie jak gotowe ustawienia pod gry 3DMarka no i możliwość oc max zegary jakie można ustawić to dla CORE 357,8 dla mem 324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update. Zainstalowałem to cudo. Sofcik fajny coś na wzór Rivatuner'a, mnóstwo opcji sterownika+ dodatkowe <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły takie jak gotowe ustawienia pod gry 3DMarka no i możliwość oc max zegary jakie można ustawić to dla CORE 357,8 dla mem 324

Chyba trafiłem na odblokowaną karte :P , zmieniam częstotliwości core i mem i karta lata spox. Jakie są objawy że karta jest zablokowana :?:. To jest mój pierwszy Radek (cały czas latałen na Nvidi) tak więc nie wiem czym to siem objawia :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem z moim Herculesem 9500PRO. Wgrałem do niego BIOS warp11 (działał) i zauważyłem problem pod moimi winXP. Otóż po przejściu w stan wstrzymania (S3 - Suspend On RAM w BIOSie) i włączeniu ekran pozostaje czarny, albo (rzadziej) komp uruchamia sie od zera. Wgrałem spowrotem stary BIOS do karty ale problem POZOSTAŁ. Instalacja windy od zera nic nie dała. Czy mogłem uszkodzić kartę? Żadnych problemów w czasie flashowania nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba trafiłem na odblokowaną karte  :P , zmieniam częstotliwości core i mem i karta lata spox. Jakie są objawy że karta jest zablokowana :?:. To jest mój pierwszy Radek (cały czas latałen na Nvidi) tak więc nie wiem czym to siem objawia  :oops:

Powraca Ci do default'owych ustawięn przy restarcie kompa. A najlepiej sprawdź jakiś 3DsMarkiem czy po zmianie ustawień masz większą liczbę punkcików.

P.S. Co do sterów Omegi, to niby działają one w dobry sposób (na 9700). Z 13700 wynik przy zegarze taki jak ma 9700Pro podskoczył do 14700. Tylko jeden problem jest, przy restarcie zawsze wraca do defaultowych ustaiweń, da się to jakoś ustwaić, czy jednak pozostaje flash BIOS'u ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sh4dOw :arrow: Wlasnie jak to jest z tymi Omegami :?: Wczesniej probowalem zainstalowac je z opcja HAcked Drivers ktore rzekomo zmieniaja karte (nie doslownie) w R9800 i za cholere nie chcialy sie zainstalowac....wyskakiwaly bledy (puste pola ze znaczkami X).

Wczoraj robilem flash biosu (uffff ale byla jazda) i zastanawiam sie czy teraz instalna sie bez problemu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sh4dOw  :arrow: Wlasnie jak to jest z tymi Omegami :?: Wczesniej probowalem zainstalowac je z opcja HAcked Drivers ktore rzekomo zmieniaja karte (nie doslownie) w R9800 i za cholere nie chcialy sie zainstalowac....wyskakiwaly bledy (puste pola ze znaczkami X). 

Wczoraj robilem flash biosu (uffff ale byla jazda) i zastanawiam sie czy teraz instalna sie bez problemu.....

Generalnie, też miałem problem z ich instalowanie, ale (niestety było to jak wyszły więc nie pamiętam) w końcu mi się udało. Jakiego masz tego Radeona ? Jaka produkcja (opakowanie), jakiego programu używałeś do flashowania (ATIFLash czy FlashROM).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek jest od FIC-a BBA of course. Do flashowania uzylem Flashroma 1.3 (do zassania na stronie Gigabyta). Z tego co wiem na mojej karcie (na Shappire podobno tez) dziala tylko Flashrom....Atiflashem podobno sie nie da. W kazdym razie polecam sflashowac grafe - u mnie na razie same plusy - w koncu nie wygasza monitora przy starcie Windy i nareszcie zapamietuje ustawienia zegarow :D No i zegary mam defaultowe jak Radek 9700PRO :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum Futuremarka jest opisane jak to zrobic Atiflashem :!: Ja uzywalem Flashroma 1.3 ale komendy sa identyczne....

Ja robilem tak:

- zrobilem 1 dyskietke bootujaca z command.com msdos.sys i jeszcze jakis plik (nie pamietam :oops: ) . Na dyskietke nagralem flashrom.exe, flashrom.rom i dos4gw.exe. Pozniej reset (wczesniej radze walnac ClearCMOS) i uruch. z dyskietki i dalej:

flashrom -s 0 backup.rom (0 to jest ZERO :!: ) - czyli zgranie na dyskietke starego biosu

- zrobilem 2 dyskietke bootujaca z tymi samymi plikami co 1 + bios (u mnie 97PmufuP.bin wersja PAL), potem reset, uruchomilem z dyskietki i dalej:

flashrom -f -p 0 97PmufuP.bin - wgranie nowego biosu

Po chwili wypisuje na ekranie ze bios jest verified :wink: , reset i instalacja sterow.

Karta ma teraz zegary 9700PRO (325/310) i jest super stabilna :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...