borozu Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Witam, potrzebuję pomocy w usunięciu hasła z karty marki Kingston o pojemności 2GB typu MicroSD. Jeśli to ważne, hasło zostało najprawdopodobniej założone na telefonie Nokia E51. Sprawdzałem ten oto sposób: S60v3 - Jak odzyskać hasło założone na kartę pamięci? niestety bezskutecznie. Sposób testowany na E51, po wejściu w podany folder C:\sys\ jest pusty. Znalazłem również sposób wymagający nieco większej inwencji. Chodzi o zbudowanie urządzenia na port LPT i użycie programu MMCprog. Czy ktoś miał z tym styczność? Tak wygląda schemat oraz zbliżony wygląd gotowego urządzenia: Chyba, że macie inny skuteczny sposób - chętnie wysłucham :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Jeżeli katalog c:\sys jest pusty to nie odblokowałeś do końca telefonu. Sprawdzałem przed chwilą tą metodę i bez problemu mam już hasło zakodowane prostym sposobem ?1?2?3?4?5 itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) Jeżeli katalog c:\sys jest pusty to nie odblokowałeś do końca telefonu. Sprawdzałem przed chwilą tą metodę i bez problemu mam już hasło zakodowane prostym sposobem ?1?2?3?4?5 itd. Chodzi o złamanie zabezpieczeń symbiana? Bo telefon nie był mój tylko kolegi z pracy. Powiedział, że ma zabezpieczenia zdjęte a operację przeprowadzaliśmy progsem X-plore ( oczywiscie z włączeniem widocznosci plikow systemowych etc. ). Skoro mówisz jednak, że działa to muszę spróbować jeszcze raz. Znalazłem jeszcze taki link: http://stealthhackroom.blogspot.com/2010/06/how-to-unlock-or-hack-memory-card-when.html E51 jest przecież na S603rd więc teoretycznie sposób z mmcstore nie powinien działać... Edytowane 11 Października 2010 przez borozu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...