z3l Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Mam straszny problem, bo kiedyś takie rzeczy załatwiałem dwoma kliknięciami i był stopro luz i wszystko działało. Teraz nie mogę do tego w ogóle dojść a chciałbym z kumplami się powymieniać w naszej sieci wifi pliczkami. Wszyscy jesteśmy pod jednym routerem, wszyscy mamy taka samą grupę roboczą (maczek), są problemy z dołączeniem do grupy domowej z kreatorem win7 ale myślę, że można to jakoś po pewnym czasie załatwić i coś wymyślimy. Problem jest, że wszyscy mamy win7 i tam się automatycznie robi jakoś tę grupę domowa, a jeden kolega ma vistę. Chcemy sprawić tak, żeby bez żadnych haseł ani nic, wchodzi w mój komputer, sieć, klika mojego kompa, udostępniony folder i może sobie z niego wziąć co chce. Jak mamy to zrobić poprzez wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) Problem jest taki ze w Win 7 nie ma zadnego problemu i nie ma potrzeby uzywania grup domowych. Wystarczy udostepnic i tyle. Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania\Zaawansowane ustawienia udostępniania Edytowane 11 Października 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) No udostepnilem sobie dysk, chlopaki go widza w zakladce sieć po lewej, ale jak chca wejsc wyskakuje nie masz uprawnień, ja żadnego hasła nie ustawiałem ani nic, odhaczylem "Wylacz udostepnianie zabezpieczone hasłem" i dalej nie mozna sie polaczyc. Ok, pojedyncze foldery moge udostepniac normalnie i wszystko dziala. Pytanie, jak udostepnic caly dysk? Edytowane 11 Października 2010 przez z3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Ja udostepniam caly dysk w win7 ale z haslem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 a sieć ustawiona na prywatną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodGun Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) jak chcesz udostępniać pliki dla wszystkich użytkowników w twojej sieci wystarczy przy udostępnianiu danego folderu , w ustawieniach uprawnień dodać grupę "wszyscy" z uprawnieniami zapisu i odczytu. A jeśli chcesz udostępnić cały dysk to może spróbuj opcji mapowania dysku . Edytowane 29 Października 2010 przez BodGun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...