Havoc Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Witam, Jako że zbliża się do mnie PII @X4, oraz mam już GTX260 vel Piekarnik (XFX GTX260 216 BlackEdition 65nm), zaczynam się przymierzać do zwodowania kompa. Hałas jest nieznośny a wydanie 200zł na HR-03 mi się nie uśmiecha. Tym bardziej że mam: Piecyk gazowy 2-funkcyjny, O nagrzewnicę z kadetta też by trudno nie było, ale w szafie leżą 2 chłodnice lekko uszkodzone, zamieszczam fotki bo poza tym że wyglądają mi na black water advanced nie wiem o nich nic. Prosiłbym Was o ocenę ich stanu i przydatności. Więc tak, zaraz mykam do piwnicy rozbierać Junkersa i szukać w nim pompek ;-) Ale pozostaje otwarta kwestia bloków i całej budowy WC, liczyłbym tu na Waszą pomoc. Znalazłem na extremesystems zwodowanego GTX260 w taki sposób Więc naturalnie odrzuciłem idee bloku full cover i zacząłem szukać czegoś podobnego w dobrych pieniądzach, jednak bez efektów. Jak inaczej jeszcze można by rozwiązać kwestię chłodzenia pamięci i sekcji zasilania? Edytowane 12 Października 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Co do chłodnic to najprościej nalać do nich wody - zakręcić śrubami z odpowiednim gwintem (korkami) i wtedy można by raczej zobaczyć czy cieknie. Ale żeby mieć 100% pewności że szczelna to sie sprawdza taką chłodnicę pod ciśnieniem atmosferycznym. Na pamięci karty można dać radiatorki które można kupić zdaje mi na allegro np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 D-Tek Fuzion GFX 2 to wydatek okolo 200zł, do tego taki radiator to lekko 100, a już za tyle masz nówkę Full Cover Cooling.pl : EK Water Blocks EK-FC GTX 280/260 Plexi [EK074] - 309.00PLN Ewentualnie szukać używanych na allegro lub po forach w dziale sprzedam Co do chłodnic to sa to Black Water, pewnie w rev 1.0/2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 No to w takim razie GTX się radiatorkami zadowoli, coś się dotnie, coś się dorobi i poprzykleja, myślę że nawet z małym nawiewem będzie dobrze. Dzięki Wam za te opinie, ale co z resztą. Jaki moglibyście zaproponować blok na gpu i cpu? Czytam w miarę zdolności czasowych co tu już powymyślane było, ale opcji tyle że łeb pęka. Misiu15go wciąż robi bloki? Skrobnąłem mu PMkę i tak czekam sobie, a nóż odpisze :-) A może jeszcze inaczej, jest realne kupno obu tych bloków w sumie za 200-250zł czy liczyć się z większymi kosztami? Chłodnica, pompka, bloki, węże. Czy coś jeszcze potrzebne? Trójnik i rezerwuar chyba jak się domyślam, tak? A tak btw, co z pompką. Takie CWU zatapia się w rezerwuarze czy wpina w układ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Blok na GPU, jeśli chcesz kleić radiatorki, to rozglądaj się za Swiftech MCW60, do dostania za 100,- używki, na procka też w podobnej cenie pewnie coś znajdziesz, ostatnio widziałem gdzieś D-Tek Fuzion v2 za ok 100,- , więc da radę :) Jeśli chodzi o rezerwuar, to też po allegro znajdziesz używane, lub hilfiger tworzył własne, bardzo fajne rezerwuary. Podpytaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Na GPU najlepiej wlasnie szukać MCW60 , jak bedziesz mial szczescie do nawet da sie dorwac w granicy 80pln z przesylka. Na CPU masz wikszy wybor mozna kupic apogee gt / gtx w granicy 100pln czasem cos lepszego , wszystko zalezy od szczescia czy ktos cos wystawi. Rez mozna tanio kupic , ja za Swiftech MCRES-MICRO placilem 40 pln z przesylka. Kupiony tu na forum . kilka jest na alledrogo: MNP Prison Pro V4 (1266149621) - Aukcje internetowe Allegro tani a wmiare wydajny Swiftech Apogee GTZ 775/1366 (1260356005) - Aukcje internetowe Allegro wydajny ale niestety brak zapinki na am3 Blok wodny D-Tek FuZion - używany + akcesoria (1262024130) - Aukcje internetowe Allegro tez wydajny ale cena troche spora , moze oddal by za 100-120 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Dzięki ponownie :-) A potraficie może powiedzieć co to za ustrojstwo konkretnie i czy warto? Blok wodny na GPU D Tek (1263455806) - Aukcje internetowe Allegro Termopady to są jednorazowe? Chciałem rozebrać GTXa zobaczyć czy chłodzenie jest jednoczęściowe, czy nie, poszukać sposobów na przeróbki. Ale boje się że bez nowych termopadów już nie odpalę karty, a myślałem żeby dziś się tym zająć. Chodzi mi po głowie pomysł wycięcia w oryginalnym coverze miejsca na sam blok a resztę zostawić fabryczną żeby dalej chłodziła mosfety i pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Ja tam o termopady sie nie przejmuje i zdejmuje chlodzenie na grafie bez obaw , caly czas sie trzymia dobrze ;) Niestety chlodzenie na GTX260 jest w jednej calosci , tez chcialem zrobic tak jak mowisz ale bez ingerencji w nie nic z tego nie bedzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 To ustrojstwo, to blok D-Tek GFX (ten pierwszy). Wydajniejszy delikatnie od Swifa, ale z większym oporem dla układu. Imho, szukaj Swifa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...