Skocz do zawartości
Sammath

Laptop do 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję laptopa, który będzie kosztował około 2500 (dopuszczam wychylenia do 5-10%). Mogłoby się wydawać, że mam bardzo konkretne wymagania, ale jestem otwarty na wszelkie propozycje, które nie muszą się w 100% mieścić w tych wymaganiach ;)

Przede wszystkim chciałbym, żeby laptop miał pojemny dysk (co najmniej 500gb) i najlepiej trochę szybszy niż5400 rpm (ale to nie jest konieczne).

Poza tym zależy mi na dobrej karcie graficznej, obojętne czy to GF czy ATi, byle bym mógł spokojnie odpalać gry typu Crysis, Fallout 3 czy Far Cry PRZYNAJMNIEJ na MID detalach. Byłoby fajnie, gdybym dał radę odpalić GTA4, nawet na low.

Oprócz tego będę czasem korzystał z photoshopa, głównie do obrabiania zdjęć. Chciałbym, żeby laptop miał 4GB, żebym nie musiał dokładać nowych kości w najbliższym czasie.

Myślałem o czymś takim: GRACZ ASUS G60VX P7450 4GB 320GB 7200 GTX 260M F-V (1262550461) - Aukcje internetowe Allegro

Widzę, że gwarancja jest jakaś krótka, więc podejrzewam, że to refurb, ale dość tanio, a i grafika wydaje się być bardzo dobra, więc...

Proszę o wszelkie porady, podanie jakichś innych modeli laptopów, które byłby dla mnie odpowiednie, z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam takiego szukam więc się podepnę, znalazłem takiego Acera ACER 5740 5740G Core i3 4 320 HD5650 1G +Win7+HDMI (1253931897) - Aukcje internetowe Allegro . wydaje się ok, ale ten procesor mnie martwi - niby grałem w NBA 2k10 na Sempie 3000+, ale no :P

jest coś ciekawszego w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten acer bardzo fajny, ale za drogi dla mnie zdecydowanie.

Czy ktoś mógłby potwierdzić, czy warto kupić tego samsunga? Nic się tam w nim nie gryzie i wzajemnie nie dławi? Wygląda całkiem rozsądnie, sprawdzałem też parametry kart graficznej na notebookcheck.com i wgląda na to, że dałbym radę pograć w gry, w które mam ochotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten acer bardzo fajny, ale za drogi dla mnie zdecydowanie.

Czy ktoś mógłby potwierdzić, czy warto kupić tego samsunga? Nic się tam w nim nie gryzie i wzajemnie nie dławi? Wygląda całkiem rozsądnie, sprawdzałem też parametry kart graficznej na notebookcheck.com i wgląda na to, że dałbym radę pograć w gry, w które mam ochotę.

Notebookcheck.pl: Recenzja Samsung R590

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, tego Acera raczej nie będę brał pod uwagę, ale dzięki za link :)

Mam pytanie co do procesorów w tych Samsungach. Są wersje z i5 i wersje z i3 - czy warto dołożyć te 3 stówki za lepszy procesor?

Wiem, że wtedy mam prawie 3000zł i zastanawiam się w czy takim razie nie lepiej wziąć tego Acera, którego ktoś wyże polecał (tego, o którym mówiłem, że zdecydowanie za drogi).

Czyli: co lepsze - Acer czy Samsung w tym wypadku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi