leven Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Witam :) Mam pytanko. Czy u Was tez wystepuje problem z znikajacym panelem nvidii ? Po zainstalowaniu sterownika grafiki 260.89 wszystko jest w porzadku. Karta dziala jak nalezy, gry smigaja bezproblemowo, panel nvidii jest dostepny, ale.... po restarcie komputera (czy uruchomieniu rano) wchodzac w ppm na pulpicie, nie ma panelu nvidii oraz w ogole nie mozna sie dostac do ustawien grafiki. Dopiero odinstalowanie sterownika i jego ponowne zainstalowanie przywraca panel nvidii. Niestety po restarcie komputera, panel nvidii znika. Czy zna ktos sposob na jego uruchomienie (panel nvidii) czy mam sie pozbyc tego sterownika ? Dodam, ze 260.89 jest wydajniejszy od 258.96 i nie usmiecha mi sie wracanie do starszych wersji a 260.63 jest wycofany. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Control Panel Client\nvcplui.exe Panel sterowania -> Panel sterowania NVIDIA fixy: after you restart pc and log on to win, log off and log on again and you should be able to access the nvcp This happened to me. I deleted NvXDSync.exe from the task manager, it then reappeared and I could open the control panel.Nie sprawdzane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 (edytowane) @kwasior500... nie dziala... tzn. panel nvidii jest w panelu sterowania, ale nie uruchamia sie :blink: W zyciu takiego czegos nie mialem. W kazdym razie dzieki za checi :) EDIT: Poddaje sie.... wrocilem do 258.96 EDIT: Jako, ze nie dalo mi to spokoju, jeszcze raz sprobowalem i .... Okazuje sie, ze wersja polska sterownika robi taki problem a wersja US juz nie. Teraz mam normalnie panel nvidii tam gdzie powinien byc. To tak dla potomnych, gdyby problem istnial Edytowane 14 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Ja zainstalowałem dziś US i też miałem jakieś jajca. Zawieszało mi menu z prawego przycisku na pulpicie. Po jakimś czasie poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 u mnie działa wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...