neksus Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 witam chciałem zmodernizowac troche sprzed i mam ptanko. pomóżcie mi czy zestaw Ok??? Pamięć DDR3 Patriot 12GB PC1600 3x4GB CL8 Vip Sec7 Pamięć DDR3 Patriot 12GB PC1600 3x4GB CL8 Vip Sec7 - DDR3 - ram.net.pl INTEL CORE i7 950 BOX BLOOMFIELD @ D0 @ OC ! INTEL CORE i7 950 BOX BLOOMFIELD Wwa (1261744436) - Aukcje internetowe Allegro MOBO Asus P6T6 WS Revolution Intel X58 http://www.komputronik.pl/index.php/product/64375/Podzespo_y_PC/P_yty_g_wne/Asus_P6T6_WS_Revolution_Intel_X58.html i teraz tak . o tego bedzie juz DYSK HDD WD 2 TB Dysk twardy WD 2TB WD2002FYPS SATA II 64MB - SATA - ram.net.pl DVD + karta xi fi fatality. karta graficzna 240 GT pasywna Asus GeForce GT240 1GB PCI-Express Graphics Card - Misco.co.uk teraz pytanie czy zasikacz SEASONIC 520 W wystarczy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Do czego używasz komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Druga sprawa to weźże kup to w jednym dobrym sklepie a nie na allegro albo ramnecie czy kompuszrocie. Poza tym to zestaw zły :P Pisz co masz, jakie wymagania masz i jakie fundusze przeznaczone. Dysk i GPU masz już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) tak mam GPU i dysk.. Komp głownie to www .. office .. media filmy, music. i od czasu pyknąc sobie w PES;a najnowszego czy w FIFE ogólnie chce zeby wszystko szybko śmigało.. na tym mi zależy głownie .. zeby nie mulił nie zawieszał się. ostanio dość czesto sam mi się resetuje. i potem mam komuniakt "Disk Boot Failure Insert System Disk And Press Enter " co podobnego a Dysk jest widziany w biose jak takie ptaszki &&&&&&&&&&& robie reseet ze dwa razy i pomaga. przyznam tez ze na tym kompie po instalacji paru programików komo wyraznie zwalania (OBECNIE . intel e6600 , 2 GB ramu PATRIOT, dysk co wyzej i GPU. ) sys op: win7. prof. fundusze do 3500 zł Edytowane 17 Października 2010 przez neksus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Napisz dokładnie jakie sprzęt masz. Jaki dysk i jakie GPU. Skoro HDD sprawia problemy to po co go zostawiac? A swoja drogą obstawiam syf w systemie, bo ja mam znacznie wolniejszy sprzęt, w dodatku viste, wiele programów i nie widzę różnicy większej w działaniu OS'a itp z programami lub bez... Może mało ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) jestem po formacie juz drugim ... i mam to samo takze to nie sf. wydaje mi sie z mobo moze miec jakies problemy... tylko chyba takie rzeczy cięzko wykryć. napisałem dokładnie CPU : INTEL core2duo e6600 2,4 GHZ GPU NVIDIA 240GT RAM= Patriot_Dual_LLK_2x_2GB_DDR2_EPP_800MHz_CL4 dysk jak wyzej WD 2TB WD2002FYPS SATA II 64MB - SATA - Edytowane 17 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Myślałem że to czyiś temat jest ;) Ok, a więc: Podkręcasz? GPU wygląda śmiesznie a fundusze są bardzo wysokie więc może wymienimy? Jaki monitor, tj maksymalna rozdzielczosc? Oglądasz WWE? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Moze wogole niegra wiec po co byla by mu lepsza grafa ? No chyba ze gra a nic o tym nie napisal wczesniej. Ta starczy do fify czy pes'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) no własnie ma starczec do PESA i FIFY... w nic innego nie gram... BRAK CZASU = PRACA a jakie GPU jest lepsze do 600 zł ? powaznie ta karta taka cienka jest ? http://www.misco.co.uk/applications/searchtools/item-detailsInactive.asp?Sku=Q274131 mam bardzo wyciszony komputer z NOCTUA chłodzenie na CPU .. stad taka karta z pasywna chłodzeniem. nie było nic innego z passive lepszego.. CENIE CISZE! Edytowane 19 Października 2010 przez neksus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) Do fify/pes'a wystarczy HD4850/HD5670. Edytowane 19 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...