Skocz do zawartości
crashone

itx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar złożyć mały komputerek w formacie ITX w konfiguracji

ZOTAC IONITX-B-E

2x1GB Kingston 800 low profile

320GB 2,5" Samsung HM321HI

zasilacz pico 120W

Mam kilka wątpliwości komputerek ma być głównie do neta i filmów, pracy biurowej oraz czasem jakieś gry typ Battlefield2 i 2142, czy owa płyta podoła martwi mnie 1 rdzeniowy atom. Druga sprawa to dysk zależy mi żeby był możliwie najcichszy i w miarę chłodny, czy owy samsung to dobry wybór? Całość najprawdopodobniej będzie pracowała pod kontrolą XP.

Wszystkie sugestie i opinie mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę obecną jest tylko pamięć z poprzedniego komputera, reszta do kupienia :) Z założenia platforma ma być mała i możliwie najcichsza, i W-to oszczędna ;), gdyż 24/7. Czy możecie polecić jakiś cichszy dysk od tego samsunga, gdyż będzie następna rzeczą, którą chce zakupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz mi moj drogi od kiedy dysk 3,5 ' nawet najcichszy jakim jest F2EG jest cichszy od 2,5' ?

crashone

jezeli ten samsung Ci przeszkadza to :

albo zapakujesz go w SDQ Scythe Quiet Drive 2.5 | silentpcreview.com

albo SSD ;-)

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed zakupem chce się upewnić, czy nie dostanę czegoś cichszego w podobnej cenie :) oczywiście chodzi mi o dysk 2,5" ;)

A wracając do płyty, szukając trafiłem na LINKION LE więc nieco okrojony ale śmiga dość ładnie, tu niby pełny :lol2:

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sry za post pod postem, dysk już jest (nawet wyjątkowo cichy), więc czas na płytę :lol2: Doszła jeszcze opcja 8200-itx wifi + jakiś sempron np. 3000+ wychodzi w takiej samej cenie jak wspomniane wyżej atomy. Jak prezentowałaby się wydajność w porównaniu do platformy ion oraz zużycie prądu? Może inne ciekawe alternatywy do 300-400zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Sempron 140 - SDX140HBK13GQ (SDX140HBGQBOX) 45w

AMD Athlon II 160u - AD160UEAK13GQ 20w

AMD Sempron 64 3400+ - SDA3400IAA3CW (SDA3400CWBOX) 60 w

AMD Sempron X2 2200 - SDO2200IAA4DO 65

oczywiscie jest to max , natomiast c n' q bedzie znacznie mniej : pewnie ok 6-7 w

ogolnie lepiej wziąć am2+ i sempa , niz atoma ;-)

Edytowane przez Pietia(lania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi