bor1904 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Witam. Chciałem koleżance umożliwić skanowanie z urządzenia brother mfc 9450cdn przez funkcję "skanowanie do pliku". Według instrukcji obsługi należy wejsc do programiku kontrolnego "control..." i ustawić ścieżkę do folderu oraz inne parametry (rozdzielczosc, typ pliku itp.), nastepnie kliknąc skanuj - do pliku - wybrac komputer z listy na wyswietlaczu-start. po wybraniu pojawia sie komunikat " połączony z PC" kartki nie wciąga adf i po 2-3 min wszystko wraca do punktu wyjscia. Pierwsze co zrobiłem to wył zapore i antywirusa. Drugie to udostepnienie folderu. [to nic nie dało] CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ? Czy folder musi byc udostępniony? --------------------------------------- Zauważyłem cos niepokojącego odnosnie listy komputerów na wyswietlaczu. W firmie są dwa stacjonarne kompy (agaba-PC1 i agaba-PC2) i laptop (Alexa). Jak przyszedłem do firmy to wyświetlacz pokazywał: agaba-PC1 , agaba-PC2, AGABA-PC2, Alexa (nie mam pojęcia skąd ten z wielkich liter) Po kombinacjach z resetem ustawien sieciowych na urzadzeniu i odłączaniu i podłączaniu różnych kabli sieciowych pojawiła sie dwa razy "Alexa" (po kolejnych resetach zginął duplikat). DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE? JAK TWORZONA JEST LISTA? gdy wył wi-fi w lapku Alexa i puszcze skan to pokazuje dokładnie to samo " polaczono z PC" i wisi. CO WARTO SPRAWDZIĆ ? Czy jakoś można sprawdzić jaki adres IP kryje sie pod daną pozycją na spisie komputerów ? czy można sprawdzic z poziomu windowsa czy w momencie nacisniecia skanuj w urządzeniu jakikolwiek pakiet trafia na interfejs tego komputera ? System to Win7, a reszta funkcji sieciowych urządzenia chodzi - to pierwsze co nie udało mi sie skonfigurować . bede wdzieczny za kazdą pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...