Skocz do zawartości
bor1904

Skanowanie do pliku z urządzenia - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem koleżance umożliwić skanowanie z urządzenia brother mfc 9450cdn przez funkcję "skanowanie do pliku".

Według instrukcji obsługi należy wejsc do programiku kontrolnego "control..." i ustawić ścieżkę do folderu oraz inne parametry (rozdzielczosc, typ pliku itp.), nastepnie kliknąc skanuj - do pliku - wybrac komputer z listy na wyswietlaczu-start.

po wybraniu pojawia sie komunikat " połączony z PC" kartki nie wciąga adf i po 2-3 min wszystko wraca do punktu wyjscia.

Pierwsze co zrobiłem to wył zapore i antywirusa.

Drugie to udostepnienie folderu.

[to nic nie dało]

CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ? Czy folder musi byc udostępniony?

---------------------------------------

Zauważyłem cos niepokojącego odnosnie listy komputerów na wyswietlaczu.

W firmie są dwa stacjonarne kompy (agaba-PC1 i agaba-PC2) i laptop (Alexa).

Jak przyszedłem do firmy to wyświetlacz pokazywał:

agaba-PC1 , agaba-PC2, AGABA-PC2, Alexa (nie mam pojęcia skąd ten z wielkich liter)

Po kombinacjach z resetem ustawien sieciowych na urzadzeniu i odłączaniu i podłączaniu różnych kabli sieciowych pojawiła sie dwa razy "Alexa" (po kolejnych resetach zginął duplikat).

DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE? JAK TWORZONA JEST LISTA?

gdy wył wi-fi w lapku Alexa i puszcze skan to pokazuje dokładnie to samo " polaczono z PC" i wisi.

CO WARTO SPRAWDZIĆ ? Czy jakoś można sprawdzić jaki adres IP kryje sie pod daną pozycją na spisie komputerów ?

czy można sprawdzic z poziomu windowsa czy w momencie nacisniecia skanuj w urządzeniu jakikolwiek pakiet trafia na interfejs tego komputera ?

System to Win7, a reszta funkcji sieciowych urządzenia chodzi - to pierwsze co nie udało mi sie skonfigurować .

bede wdzieczny za kazdą pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi