Nessay Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 witam... mam propozycje kupna dysku bez jednego pina (tego co sie wklada kabel ide), 20 gb Seagate za 35 zł... teraz mam takie pytanie czy ten dysk jest sprawny? w sęsie czy nie bedzie jakiś komplikacji, typu zawieszka, strata danych, błędy itp? dysk bedzie tylko do trzymania danych nie do systemu... brac czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 A nie możesz go sprawdzić?? Bierzesz go w ciemno?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Idziesz do głupiego elektrycznego i tam Ci za 20 zł (albo i taniej) przylutują brakującego pina i wszystko bedzie ok. Kumpel wyrwał chyba ze 3 piny (jak on to zrobił ?? 8O ) i naprawili - dysk działa do dzisiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja mialem Seagata bez jednego pina i działał spoko, sprawdź jak działa to bedzie działać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 nom dzisiaj po 20 bede go mial na noc do rana to przetestuje.... w jakim zakresie go sprawdzic? tz jest jakis program, zeby sprawdził stabilność dysku albo "wygrzewanie dysku" ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 E tam, sądzę że jeśli wstanie i będzie dobrze wykrywany, to jest ok. I żadne cuda sie nie będą dziać :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Mozesz puscic jakiegos scandiska albo defraga i jezeli sie nie wysypie to powinno byc ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 O ile pamiętam, to Reed chyba miał dysk bez jednego pina :) A poza tym dolutowanie tego to żaden problem, jak pisał Krootki Jak za 35 PLN 20Gb, to braaaaaać i nie zastanawiać się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 sąsiad miał barracude bez jednego pina- wszystko było okej pozatym, że sie nie dało DMA właczyć za żadne skarby... także uważaj lepiej :) (acha, najlepsze że mu to na gwarancji na nówke wymienili :) :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Jesli tylko pin to nei wiempo co ten temat :) Brac i nie marudzić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 no mi sie uwałił jeden pin i teraz nie idzie DMA właczyc.I a dysk czasm jak ma cos zapisywac/odczytywac to nic nie robi przez ok minute i to wkurza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 z brakujacym pinem to moze byc fabrycznie, byly takie twarde (byly nawet tasmy do tych twardych z zaslepionym 20 pinem, lub 21 w zaleznosci od specyfikacji), http://www.hardwarebook.net/connector/stor...tainternal.html <- ATA http://www.hardwarebook.net/connector/stor...deinternal.html <- IDE ale to bylo dawno ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Ja na IBMie 20Gb przykleiłem pin(odpadł brudas jeden) na super gluta.Dysk działa już z rok bez problemu.Bierz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Ja na IBMie 20Gb przykleiłem pin(odpadł brudas jeden) na super gluta.Dysk działa już z rok bez problemu.Bierz. nic na sile wszystko z buta :D dobre :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BW-4u Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Moj kumpel potraktowal twardego jeszcze ogrutniej wpakowal szpile w kabel i przy podlaczaniu dotykalo miejsca gdzie nie bylo pina dzialalo NP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 mojemu znajomwmu brakowało kilku pinów i chodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja przylutowalem 2 urwane piny w hdd i nie ma zadnego problemu. troche sie zdziwilem jak wsadzilem kieszen do kompa kolezanki a tu dysku nie wykrywal... dobrze ze spojrzalem na elektronike i urwane 2 piny... nie wiem jak to mozliwe, ale jakos sie urwaly. za 35zl to bym bral, tylko wczesniej dolutowal ten brakujacy pin i przelecial test powierzchni - przez noc 20gb spokojnie przejdzie (pewnie cos kolo 4 godzin) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 przelecial test powierzchni - przez noc 20gb spokojnie przejdzie (pewnie cos kolo 4 godzin)O w morde. To cos masz smutne doswiadczenia pewnie z testami powierzchni. U mnie na WCD 30 GB surface w scandisku nie dluzej niz godzine, no poltorej :wink: Jak by to mialo trwac 4 to bym w zyciu nie robil i walil te bad sectory :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ja na IBMie 20Gb przykleiłem pin(odpadł brudas jeden) na super gluta.Dysk działa już z rok bez problemu.Bierz.to super glut przewodzi 8O :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ja na IBMie 20Gb przykleiłem pin(odpadł brudas jeden) na super gluta.Dysk działa już z rok bez problemu.Bierz.to super glut przewodzi 8O :D Chyba wezme miernik i sprawdze, bo jakos nie chce mi sie wierzyc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 przelecial test powierzchni - przez noc 20gb spokojnie przejdzie (pewnie cos kolo 4 godzin)O w morde. To cos masz smutne doswiadczenia pewnie z testami powierzchni. U mnie na WCD 30 GB surface w scandisku nie dluzej niz godzine, no poltorej :wink: Jak by to mialo trwac 4 to bym w zyciu nie robil i walil te bad sectory :D Hmm, jak w Norton Disc Doctor wlaczylem najdokladniejsze skanowanie powierzchni spod DOS na WD 80GB to po jakichs 12h bylo ok 10%, wiec jakies 4 dni chyba by skanowal :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ja cały czas jade na dysku bez 1 pina kiedyś wpychałem taśme od dyskietki do dysku :)) no i sie pozaginal troche:) teraz tylko nie świeci mi sie tylko dioda na obudowie komputera (ta która pokazuje prace dysku, zazwyczaj czerowna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 super glut nie musi przewodzic, wystarczy, ze docisniesz pina i zakleisz od gory, wtedy na dole troche styka, ana gorze sie trzyma, ja jak urwalem pina, to dzialal hadek, ale bady sie robily, wimienili na gwarancji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ja mam medalista bez 2 pinow (pierwsza lub ostatnia para zalezy jak liczyc:lol:) i dziala bez problemu. Dysk moze dzialac bez pierwszej i ostatnie pary pinow (gdzie tam jest pin od masy i Hdd reset) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ja mialem ibm 13,5 gb 7200 bez 4 pinow i chodzi spoko - 2 ostatnie paryja mialem ibm 13,5 gb 7200 bez 4 pinow i chodzi spoko - 2 ostatnie pary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ja mialem ibm 13,5 gb 7200 bez 4 pinow i chodzi spoko - 2 ostatnie paryja mialem ibm 13,5 gb 7200 bez 4 pinow i chodzi spoko - 2 ostatnie pary wow, coś ty robił że nie masz aż 4 pinów ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...