delfin Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Ma ktoś może doświadczenie z wymianą podstawowej kości SSD (4GB) w EEE PC 901 (z XP)? Kasuję, co się da z katalogów systemowych, ale utrzymanie w przedziale 3,5 GB całego systemu po latach to istny koszmar. Najchętniej oddałbym komputer do jakiegoś serwisu (Warszawa i okolice), który tego typu usługi wykonuje (ma na miejscu SSD ok 16/32 GB, pasujące do EEE), najlepiej od ręki - mam przykre doświadczenia po serwisowaniu notebooków, gdy się zostawia komputer bez nadzoru :/ Jeśli nie znacie takowego, godnego polecenia serwisu, który podejmuje się grzebać w EEE (ktoś to przecież musi naprawiać po gwarancji...), to może chociaż potraficie wskazać konkretny dysk, który można włożyć zamiast tego 4 GB na system. Różne opinie krążą po sieci. Raz, że ten dysk jest przylutowany do MB, raz, że też można go wyjąć i ma jakąś złączkę, a lutowany wcale nie jest. Dlatego, dla pewności wolałbym serwis z doświadczeniem i znajomością sprzętu. W PC mogę sam grzebać, ale jakoś notebooków ani netbooków jeszcze nigdy nie rozkręcałem. Może to dlatego, że pierwszy raz mam takie komputery dłużej, niż trwa gwarancja i stąd pojawia się potrzeba 'grzebania w bebechach' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...