sts Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Wiec sprzet to: Dell Optiplex gx620 dyska 40gb samsung na sata nagrywarka dvd na sata jakis p4 lub celeron 2X1gb ramu ddr2 Problem: :mur: Ustawienie w biosie sekwencji butowania: Odpalam pc i mam napis Alert! Cover was previously removed. (<- toto to wiem że niby obudowa jest otwarta, a tak naprawdę jest zamknięta może czujnik coś szwankuje) No boot device availaable- strike F1 to retry boot, F2 for setup utility Zmieniam na boot z z CD- sprzet butuje normalnie (instalka xp) zmieniam na jakiekolwiek inne mam ten sam błąd: No boot device availaable- strike F1 to retry boot, F2 for setup utility wciskam F1 a otrzymuje No boot device availaable- strike F1 to retry boot, F2 for setup utility Jedyną opcją odpalenia pc z dysku jest wciśniecie F12 podczas ekranu ładowania sie biosu (na ekranie pokazane wykrywanie napędów i inne info) Poprzednio był bios A07 było to samo, obecnie najnowszy A11 <-nadal jest ten sam problem jak to rozwiązać? Edytowane 16 Października 2010 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 1. Na dysku system zainstalowany? 2. Dysk sprawny i dobrze podłączony? 3. Próbowałeś z innym dyskiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 1. tak 2. tak 3. tak Wszystko działa dobrze na tym i innym dysku. Sys instaluje oraz działa normalnie. Tylko że uruchamia sie po wciśnięciu F12, inaczej nie idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 weź najzwyczajniej wyłącz alerty w biosie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 ze szkrina wyglada ze 1 urzadzeniem jest CD-rom ( swiadczy o tym ta 1 ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 dokładnie... zmień boot sequence... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) weź najzwyczajniej wyłącz alerty w biosie :D Nie ma takiej opcji w biosie. ze szkrina wyglada ze 1 urzadzeniem jest CD-rom ( swiadczy o tym ta 1 ) dokładnie... zmień boot sequence...Zmiana sekwencji bootowania także nic nie daje o czym pisałem w 1 poście. Rozwiązanie: Przywrócenie ustawień fabrycznych na def. B-) Edytowane 20 Października 2010 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...