Skocz do zawartości
Buras51

Nowy komp, restarty podczas ładowania systemu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z komputerem, jakieś 3-4 dni temu zakupiłem nowy komputer =

CPU = Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/

MOBO = M4A88T-M/USB3 /AMD 880G/

RAM = GOODRAM 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9

ZASILACZ = ModXStream Pro 500W

TWARDY = Seagate Barracuda 1T - 7200

Zainstalowałem Windows 7, wszystkie sterowniki, wszystkie programy które mnie interesowały, no jednym słowem "sprzęt gotowy do pracy".

Kiedy skończyłem prace na komputerze wyłaczyłem go i poszedłem spać. Rano włączam go i po ekranie "Ładowanie systemu Windows" widać juz myszke na czarnym tle i wyskoczył BlueScreen i reset.

Za pierwszym razem wyskakiwał BSOD i reset, a pozniej juz tylko same resy były. Następnie wyciągłem 1 kostke ramu i system się załadował bez żadnego problemu. Potem wsadziłem tą drugą kość ramu tak jak było wcześniej i komputer właczył się bez problemu. Następnego dnia pojawiła się taka sama sytuacja - BSOD + RESET, znowu wyciągłem kość ramu i dołożyłem i system załadował się bez problemu.

Zaaktualizowałem biosa do najnowszej wersji i dalej jest to samo ;/

Nie wiem co może być, komputer odpocznie przez jakis czas i znowu jest to samo teraz to juz wogóle nie moge zaladowac systemu nawet zmieniajac kosci RAM.

Na stronie asusa zobaczyłem liste pamięci ram ktore są obsługiwane przez moją płytę główna i tych GOODRAMów nie ma na niej. ;/ czy to jest powód tego problemu ?

Komputer był wybierany za pomocą "Zestawy Komputerowe na ...." z tego portalu... i własnie tam było połaczenie Asus M4A88t-m/USB3 z GOODRAM-ami.

Licze na pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Buras51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi