Buras51 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Witam Mam problem z komputerem, jakieś 3-4 dni temu zakupiłem nowy komputer = CPU = Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/ MOBO = M4A88T-M/USB3 /AMD 880G/ RAM = GOODRAM 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 ZASILACZ = ModXStream Pro 500W TWARDY = Seagate Barracuda 1T - 7200 Zainstalowałem Windows 7, wszystkie sterowniki, wszystkie programy które mnie interesowały, no jednym słowem "sprzęt gotowy do pracy". Kiedy skończyłem prace na komputerze wyłaczyłem go i poszedłem spać. Rano włączam go i po ekranie "Ładowanie systemu Windows" widać juz myszke na czarnym tle i wyskoczył BlueScreen i reset. Za pierwszym razem wyskakiwał BSOD i reset, a pozniej juz tylko same resy były. Następnie wyciągłem 1 kostke ramu i system się załadował bez żadnego problemu. Potem wsadziłem tą drugą kość ramu tak jak było wcześniej i komputer właczył się bez problemu. Następnego dnia pojawiła się taka sama sytuacja - BSOD + RESET, znowu wyciągłem kość ramu i dołożyłem i system załadował się bez problemu. Zaaktualizowałem biosa do najnowszej wersji i dalej jest to samo ;/ Nie wiem co może być, komputer odpocznie przez jakis czas i znowu jest to samo teraz to juz wogóle nie moge zaladowac systemu nawet zmieniajac kosci RAM. Na stronie asusa zobaczyłem liste pamięci ram ktore są obsługiwane przez moją płytę główna i tych GOODRAMów nie ma na niej. ;/ czy to jest powód tego problemu ? Komputer był wybierany za pomocą "Zestawy Komputerowe na ...." z tego portalu... i własnie tam było połaczenie Asus M4A88t-m/USB3 z GOODRAM-ami. Licze na pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 17 Października 2010 przez Buras51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Jaki jest kod BSODa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buras51 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Jaki jest kod BSODa?? Jak teraz wlaczam komputer to nie ma BSODA tylko sam restart, ale jeden raz gdy wlaczalem komputer zdazylem zauwazyc DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Edytowane 17 Października 2010 przez Buras51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek.M Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Zwiększ napięcie dla pamięci o 0,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buras51 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Nic to nie dało jakieś inne pomysły?? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...