Skocz do zawartości
Vatone

Przeglądarki nie reagują

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nietypowy problem.

Przeglądarki (Opera, FF, nawet IE) nie reagują bądź "ciężko reagują" na niektóre strony, tzn: gdy otwieram jakąś stronę to albo wszystko jest ok i otwiera się szybko, albo zatrzymuje się na jakimś etapie, w Operze w pasku np: "elementy 12/13" i stoi. Po jakimś czasie, minuta dwie, strona się ładuje, ale gdy chcę przejść do podstrony problem sie ponawia. To nie sprawa szybkości łącza, bo mam 6 Mb.

A czasem po wciśnięciu enter, przeglądarka w ogóle nie reaguje.

Edytowane przez Vatone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie używacie jakiegoś oprogramowania do blokowania reklam, serwerów statystyk lub podobnego? Np. w pakiecie antywirusowym, firewall'u? Odpal jakiegoś linuxa live cd na próbę i sprawdź czy to wina oprogramowania na waszych kompach czy sieci. Używasz routera? Spróbuj bez niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obaj mamy to samo od ładnych paru miechów- NOD32, nic innego praktycznie, wszystko zawsze czyściutko. Nic nie zmieniane w routerze czy oprogramowaniu.

Bez routera nie mam jak spróbować bo nie mam modemu. Live cd postaram się skombinować i dam znać. W Internecie sporo osób ma ten problem ale nie ma rozwiązania... Ustawiają bramki DNS i różne takie, ale to chyba wiele nie daje.

Właśnie sprawdziłem że przez internetowe bramki proxy wszystko działa znakomicie. Wyczyszczenie pamięci podręcznej DNS poleceniem ipconfig /flushdns nic nie dało.

Edytowane przez Vatone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi