maSTHa212 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Mam takie nietypowe pytanie. Potrzebuje sprawdzic szerokosc klapy bagaznika w 4 autach: Golf, Civic, Leon i Nowa Astra. Oczywiscie chodzi o aktualne modele, wersje hatchback. O ile pojemnosc bagaznikow (szczegolnie po zlozeniu siedzen) jest na tyle duza ze w sumie jest to nieistotne, to szerokosci "otworow" jest cecha bardzo wazna. Wszedzie w danych technicznych jest i pojemnosc i wymiary, ale nigdzie tego konkretnego. Ktos wie ewentualnie, gdzie moge tego poszukac? Albo moze ktos przynajmniej "na oko" wie, ktory z tych samochodow bylby pod tym wzgledem najlepszy? Z gory dzieki. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Możesz jeszcze Talesem polecieć. Bierzesz fotkę tyłu każdego z aut, masz z netu dane nt. rozstawu kół. Proporcjami wyliczasz szerokość klapy. Chyba ciekawsza opcja niż latanie z miarką po mieście ;) Edytowane 17 Października 2010 przez stark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Takie małe CSI ;) Albo centrum handlowe i jedna wycieczka powinny być wszystkie wymiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) no tak tylko koledze chodzi o szerokość otworu a nie klapy, bo klapa to zazwyczaj szersza jest od otworu pod nią ;) podał byś w których modelach bo gofów było 7, civików chyba 8, leonów 2, :P wydaje mi się jednak, że tu kolejność będzie taka, leon-golf-civic-astra... też zależy jaka wersja nadwoziowa. Edytowane 18 Października 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Dokładnie. Słuszny temat bo dziurki są przeważnie bardzo wąskie i to może przeszkadzać osobom z 'dużymi' :-P ... bagażami oczywiście. U mnie w nowym Bravo otwór jest nie za wielki, ale bagażnik największy w klasie - 400l. Nie widze chyba innego wyjścia jak tournee po salonach. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie salony są zgrupowane parami lub w trójki w określonych lokalizacjach, takze przejażdżka po nich nie byłaby strasznie męcząca. A przy okazji możesz przejechać się każdym z wybieranych autek. I porównać. Pomyśl też o FIATcie Bravo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) podał byś w których modelach bo gofów było 7, civików chyba 8, leonów 2, wydaje mi się jednak, że tu kolejność będzie taka, leon-golf-civic-astra... też zależy jaka wersja nadwoziowa. Halo, halo - budzimy się. Oczywiscie chodzi o aktualne modele, wersje hatchback. Nie widze chyba innego wyjścia jak tournee po salonach. I do takiego wniosku wlasnie doszedlem, nijak w necie tego nie sprawdze. Dzisiaj Opel, Seat i VW. Honde jakos przy okazji sprawdze, bo w ogole nie po drodze. Edytowane 18 Października 2010 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Civica mogę dzisiaj sprawdzić jak wrócę do domu Edit:Niestety dzisiaj nie dam rady. Podejmę próbę jutro rano przed pracą Edytowane 18 Października 2010 przez Masaj007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Byłoby rewelacyjnie. Generalnie chodzi o to jaka maksymalnie szerokość tam wejdzie. O długość ani wysokość się nie martwie, ale szerokość jest kluczowa. edit. Udało mi się odwiedzić VW i Opla, Seat niestety już nie istnieje w miejscu gdzie rzekomo wg Zumi i Google Maps powinien być. Krótko: Golf szerszy. Różnica to jakieś 3-4 cm zarówno jeśli chodzi o sam otwór jak i środek. Wizualnie z zewnątrz Astra wydaje sie być znacznie wieksza, ale w srodku juz tak nie jest. Z Golfem na odwrot: z zewnatrz nawet niewielki sie wydaje, a w srodku przestronnie. No i pozycja za kolkiem zdecydowanie bardziej mi pasuje w VW. Facet w salonie twierdzi, ze Leon pod tym wzgledem wypadnie gorzej. Masakra tylko z czekaniem na fure: w najlepszym razie 2-3 miechy. Edytowane 18 Października 2010 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...