Ar-ek Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Mam zestaw z AsRockiem m3a785gxh (czyli radek hd4200 na pokładzie), Phenomem x4 3.47GHz i 4GB ramu. Zaczyna mi w tym sprzęcie nawalać wbudowana grafika - nie wiem, czy to we wtyczce coś nie łączy, czy co jest grane, ale raz na jakiś czas znika obraz i... pojawia się dopiero po jakimś czasie, gdy komputer postoi trochę wyłączony. Nie chce mi się rozbierać kompa i odsyłać MB z reklamacją, więc jeśli problem zacznie się pojawiać częściej, kupię chyba jakąś kartę zewnętrzną. Komputer używany jest do programów typu photoshop, capture nx itp, internetu, divx. I tutaj nie wiem, czy brać najtańsze, co jest (np hd4350), czy szukać czegoś lepszego (hd4650? hd5550? 9500gt?)? Może być używka. Najchętniej brałbym coś pasywnego, bo już i tak jest dość głośno. Edytowane 18 Października 2010 przez Ar-ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Karta graficzna Power Color Radeon HD5450 1GB DDR3 HDMI/DVI/VGA, PCI-E, BOX (AX5450 1GBK3-SH) w Morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar-ek Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Radki z serii hd5xxx mają gorszą wydajność w 2d, niż nawet stare integry (sterowniki?). Ogólnie, mam wrażenie, że ranking kart graficznych wg przydatności do 2d wyglądałby zupełnie inaczej, niż rankingi 3d. Ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć takiego benchmarka. _____________________________________________________________ A może Quadro fx 3450? Chip jak GF 6800GT, nie wiem tylko, w czym jest lepsze/gorsze quadro od gt... Czy w ogóle polować na jakieś nieco starsze quadro (nowe zabijają ceną), czynie ma to sensu? Edytowane 21 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...