Skocz do zawartości
g71a

Mój zmodyfikowany MK4. Krytyka wskazana.

Rekomendowane odpowiedzi

zrob tak jak jest w oryginale czyli 8 mm wysokosc bloku 1,5 mm grubosc dna i wysokosc finow 6,5

Skąd znasz dokładne wymiary MK4? Morphling na forum overlockers podał, że jego blok składa się podstawa 80x60x6 (miedź) top 80x60x16 (poliwęglan).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę zakładał nowego topicu i zapytam, co sądzicie o tej konstrukcji

podstawa (miedź):

Dołączona grafika

topm (pleksa):

Dołączona grafika

Powiedzcie również co sądzicie o sklejeniu podstawy z topem klejem do klejenia metali kolorowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z klejeniem chodzi o to, że nie do końca ten projet jest udany i zabrakło miejsca na oring. 

OT

Tak przy okazji znacie może jakieś e-sklepy gdzie można kupić oringi?

za przesyłke zapłacisz 10x tyle co wart jest taki o-ring.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pójdz do jakiegoś sklepu np. z częściami do ciągników lub samochodów może nawet w metalowym cosik takiego dostaniesz ... a może masz jakiegoś znajomego mechanika samochodowego to idz do niego bo w warsztatach czesto maja takie rzeczy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt jest b. fajny - i może być prostrzy w realizacji od innych - postaram się zrobić coś podobnego - mam nadzieję żę nie obrazisz się, że wg. Twojego projektu. Ja przestawił bym jeszcze te wyloty o 45 stopni woku osi pionowej bloku -- łatwiej będzie poprowadzić otwory na śruby niż jest to teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie projekt super, tak sie tylko zastanawiam: jakby rowek na oring zrobić w topie z pleksi?

Zdałoby to egzamin?

Bo podstawa raczej za cieńka :?

w plexie to nawet zwyklym wiertlem do metalu mozna frezowac. wystarczy, ze wiertlo sie troche nagrzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę się wypowiadał co do kosztów. Okrzyczano mnie już Robin Hoodem skubiącym ludzi. Na ile wyceniłbyś cały blok.

Zrobiona podstawa wygląda tak (sorry za jakość - robione na skanerze):

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi