g71a Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 zrob tak jak jest w oryginale czyli 8 mm wysokosc bloku 1,5 mm grubosc dna i wysokosc finow 6,5 Skąd znasz dokładne wymiary MK4? Morphling na forum overlockers podał, że jego blok składa się podstawa 80x60x6 (miedź) top 80x60x16 (poliwęglan). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Nie będę zakładał nowego topicu i zapytam, co sądzicie o tej konstrukcji podstawa (miedź): topm (pleksa): Powiedzcie również co sądzicie o sklejeniu podstawy z topem klejem do klejenia metali kolorowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Lepiej blok zlutuj. A co do konstrukcji to sie nie wypowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 no tak, z tym ze plexe to srednio sie lutuje... mysle ze najlepiej - dac oring arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Bardzo ciekawa konstrukcja. O-ring bedzie ladniejszy i lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Z klejeniem chodzi o to, że nie do końca ten projet jest udany i zabrakło miejsca na oring. OT Tak przy okazji znacie może jakieś e-sklepy gdzie można kupić oringi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Z klejeniem chodzi o to, że nie do końca ten projet jest udany i zabrakło miejsca na oring. OT Tak przy okazji znacie może jakieś e-sklepy gdzie można kupić oringi? za przesyłke zapłacisz 10x tyle co wart jest taki o-ring. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 za przesyłke zapłacisz 10x tyle co wart jest taki o-ring. Problem w tym, że u mnie w okolicy nie bardzo mam gdzie je kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Pójdz do jakiegoś sklepu np. z częściami do ciągników lub samochodów może nawet w metalowym cosik takiego dostaniesz ... a może masz jakiegoś znajomego mechanika samochodowego to idz do niego bo w warsztatach czesto maja takie rzeczy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Projekt jest b. fajny - i może być prostrzy w realizacji od innych - postaram się zrobić coś podobnego - mam nadzieję żę nie obrazisz się, że wg. Twojego projektu. Ja przestawił bym jeszcze te wyloty o 45 stopni woku osi pionowej bloku -- łatwiej będzie poprowadzić otwory na śruby niż jest to teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 No faktycznie projekt super, tak sie tylko zastanawiam: jakby rowek na oring zrobić w topie z pleksi? Zdałoby to egzamin? Bo podstawa raczej za cieńka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 No faktycznie projekt super, tak sie tylko zastanawiam: jakby rowek na oring zrobić w topie z pleksi? Zdałoby to egzamin? Bo podstawa raczej za cieńka :? w plexie to nawet zwyklym wiertlem do metalu mozna frezowac. wystarczy, ze wiertlo sie troche nagrzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nie ma zanczenia czy w dole czy w gorze - byleby byl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Mam pytanie, te otwory pod śruby - one są wyprowadzone poza socket? - bo nie uda się główki śruby schować w podstawie. Trzeba by pokombinować z jakimiś bolcami nagwintowanymi - u dołu można już je przykleić, bądź przylutować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Otwory na śruby są od dołu sfazowane pod śruby z łbem stożkowym. W pleksie będzie otwór z nakrętką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Ile kosztowało by zrobienie takiej miedzianej podstawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nie będę się wypowiadał co do kosztów. Okrzyczano mnie już Robin Hoodem skubiącym ludzi. Na ile wyceniłbyś cały blok. Zrobiona podstawa wygląda tak (sorry za jakość - robione na skanerze): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nie będę się wypowiadał co do kosztów. Okrzyczano mnie już Robin Hoodem skubiącym ludzi. Na ile wyceniłbyś cały blok. wcale tak nie powiedzialem :) stwierdzilem tylko, ze poprzednia konstrukcja byla droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 A mam pytanie czym dokładnie to robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 frezarka cnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Taka mala reflexja ... Ja na twoim miejscu zrobilbym sobie Gemini Spir@l - zajeb.iscie mi sie ten blok podoba :) A jak nie to WW i spokoj ! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Sproboj porownac Twoja konstrukcje wydajnosciowo do Nukleona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Problem w tym, że jeszcze nie mam WC a bawię się narazie w projektowanie. I chętnie dałbym moje prototypy do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Mając do dyspozycji CNC wcale sie nie wysiliłeś tym blokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 A ja baaaaaardzo chętnie wziąłbym je do testów! Jeśli oczywiście są gotowe. Chciałbyś sprzedać ten bloczek? Jeśli tak to za ile? Jak planujesz zrobić odplyw wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Mając do dyspozycji CNC wcale sie nie wysiliłeś tym blokiem. Projektowałem bloczek z myślą o wykonywaniu go na frezarce górnowrzecionowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 No i co ze sprzedażą g71a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Top będzie po niedzieli, czekam również na złączki samozaciskowe. Wlot na środku - dwa wyloty po przekątnej. Jaką średnicę wew. złączek dać? sinus: na ile ten bloczek wyceniasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Ja już mam odpowiednio grubę plexi (coś 25 mm) więc podstawka jest mi potrzebna :D - nie wiem czy uda mi się zrobić coś podobnego domowym sposobem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ... nie wiem czy uda mi się zrobić coś podobnego domowym sposobem. domowym czyli jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...