wierch Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Szukam płyty pod core i5 która będzie mieć wbudowaną grafikę używaną głównie do internetu prac biurowych. Chciałbym tez mieć możliwość zagrania w nowe tytuły gier z normalną wydajnoscią . Wiem ze mozna kupic mocniejsza grafike i miec spokój tylko szkoda mi tak marnotrawic energi która jest coraz droższa . Znalazłem taki opis Nowe procesory Intel Core i3 i Core i5 ze zintegrowaną grafiką!. Architektura Westmere - moduł graficzny Ironlake. Benchmark.pl i wynika ze ten układ coś takiego robi . Pytanie mam czy tylko w laptopach czy już jakaś płyta to obsługuje i jak to działa w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rollex Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Jest taka opcja nawet w tańszej płycie Gigabyte z USB 3.0 - Gigabyte GA-H55N-USB3 link do komputronik.pl - http://www.komputronik.pl/index.php/product/101785/Podzespo_y_PC/P_yty_g_wne/Gigabyte_GA_H55N_USB3.html ostatnio składałem na tym zestaw i powiem szczerze, że nawet to działa. Tylko i5 jest mało z grafiką - więcej a praktycznie wszystkie mają i3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Jest taka opcja nawet w tańszej płycie Gigabyte z USB 3.0 - Gigabyte GA-H55N-USB3 link do komputronik.pl - http://www.komputronik.pl/index.php/product/101785/Podzespo_y_PC/P_yty_g_wne/Gigabyte_GA_H55N_USB3.html ostatnio składałem na tym zestaw i powiem szczerze, że nawet to działa. Tylko i5 jest mało z grafiką - więcej a praktycznie wszystkie mają i3. Nie kumam mało procesorów z grafika ? czy płyt pod i5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Nie wiem czy jest sens kombinowania z przełączaniem grafiki na zintegrowaną, bo obecne konstrukcje przy przeglądaniu internetu itp biorą mało energii. 460GTX spada zegarami do 50 MHz, pamięci do 100 i bierze 15W LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Z tego co widze to masz racje.. Ale ja mam 8800 gt i żre w idle jak byk!!! szkoda mi tego p[rądu pewnie kupie Radeon 6850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...