Skocz do zawartości
michuuu92

Modernizacja komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym troszeczkę odmłodzić mój komputer, może bardziej kaprys niz potrzeba- nieistotne.

Obecna konfiguracja:

Gigabyte GA-EP35-DS3L

Intel E8400 @ 3,4Ghz

DDRII Adata EE 2x2GB 800mhz

Gigabyte GTX 280

BeQuaiet Straight power 550W

obudowa maksymalnie ekonomiczna.

Na pierwszy ogień Procesor i grafika, chciałem wymienić Tylko Kartę Graficzną lecz Procesor nie sprosta wydajniejszej karcie graficznej.

Wydać chce około 1200 + Pieniądze ze sprzedaży obecnej grafiki i procesora. a wiec około 1,8-2tyś

A więc grafika + CPU pod socket 775

Co do kart graficznych w grę wchodzą HD58XX i Fermi, Jeśli ktoś uargumentuje słuszność wyboru GTX295 tez jak najbardziej wchodzi w grę (trzeba pamiętać że zasilacz nie polubi apetycznej na prąd karty)

Procesor 600-800zł Priorytety nie dać się przegonić nowej karcie graficznej, jeśli będzie potrzeba OC to trzeba wliczyć koszty chłodzenia- niestety nie miałem jak na razie potrzeby zmiany chłodzenia.

I czy reszta sprzętu nie będzie odczuwała zbyt dużego dyskomfortu spowodowanego Obecnością nowych współpracowników?

Ewentualnie co jeszcze zmienić i na jakie aby zmieścić się w budżecie (uwzględniając wartość części wymienianych[i tak polecą na allegro])

Edytowane przez michuuu92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi