Skocz do zawartości
master4life

Obudowa, dysk, wentylatory itp

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje solidnej i estetycznej obudowy na biurko, z oknem z lewej strony i najlepiej malowaniem na czarno. Nie dłuższej niż 50 cm i szerszej niż 24 cm. Zasilacz powinien być umiejscowiony na dole ale wtedy musi mieć jakiś filtr, rozmiar wentylatora w zasilaczu to 140mm. Dobrze by było gdyby posiadała także system tłumienia drgań dysków, nie uśmiecha mi się kupowanie pudełek tłumiących, jednak priorytetem jest cisza. Koszt najlepiej jak najniższy o ile spełnia wymagania, max jaki mogę wydać na obudowę to ~500zł, ale to ostateczność.

Z płyty głównej mogę kontrolować CPU_Fan i 4 inne wentylatory na tym samym kanale(tzw aux_fan'y). Wentylatory, które posiadam to 12'ki, 3x1200obr/min i 2x2000obr/min. 2k obr. są zainstalowane na froncie, natomiast 1,2k obr. znajdują się 2 na chłodzeniu i 1 na tyle obudowy. 2k mam skręcone na 5v ale ledwo się kręcą, natomiast 1,2k chodzą na 65% ~900obr, 1200obr już jest za głośno. Więc zamierzam zakupić panel sterujący, przydałby się także czytnik kart pamięci, jednak powinno to wyglądać estetycznie :rolleyes:

Najbardziej podoba mi się ZM-MFC1 i Scythe Kaze Master Ace 5.25" Black, zastanawiam się również nad Aerocool Cool Panel III Black <_< .

Potrzebuj także dodatkowych GB przestrzeni, w danej chwili posiadam dysk 250GB o średnim transferze ~85mb/s, myślałem aby nowy kupić szybszy jako systemowy a starego dać jako magazyn. Cena do 200zł.

Najlepiej gdyby wszystko było kupowane w jednym sklepie czy u jednego sprzedawcy. Allegro wchodzi w grę.

Edytowane przez master4life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi