master4life Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Potrzebuje solidnej i estetycznej obudowy na biurko, z oknem z lewej strony i najlepiej malowaniem na czarno. Nie dłuższej niż 50 cm i szerszej niż 24 cm. Zasilacz powinien być umiejscowiony na dole ale wtedy musi mieć jakiś filtr, rozmiar wentylatora w zasilaczu to 140mm. Dobrze by było gdyby posiadała także system tłumienia drgań dysków, nie uśmiecha mi się kupowanie pudełek tłumiących, jednak priorytetem jest cisza. Koszt najlepiej jak najniższy o ile spełnia wymagania, max jaki mogę wydać na obudowę to ~500zł, ale to ostateczność. Z płyty głównej mogę kontrolować CPU_Fan i 4 inne wentylatory na tym samym kanale(tzw aux_fan'y). Wentylatory, które posiadam to 12'ki, 3x1200obr/min i 2x2000obr/min. 2k obr. są zainstalowane na froncie, natomiast 1,2k obr. znajdują się 2 na chłodzeniu i 1 na tyle obudowy. 2k mam skręcone na 5v ale ledwo się kręcą, natomiast 1,2k chodzą na 65% ~900obr, 1200obr już jest za głośno. Więc zamierzam zakupić panel sterujący, przydałby się także czytnik kart pamięci, jednak powinno to wyglądać estetycznie :rolleyes: Najbardziej podoba mi się ZM-MFC1 i Scythe Kaze Master Ace 5.25" Black, zastanawiam się również nad Aerocool Cool Panel III Black <_< . Potrzebuj także dodatkowych GB przestrzeni, w danej chwili posiadam dysk 250GB o średnim transferze ~85mb/s, myślałem aby nowy kupić szybszy jako systemowy a starego dać jako magazyn. Cena do 200zł. Najlepiej gdyby wszystko było kupowane w jednym sklepie czy u jednego sprzedawcy. Allegro wchodzi w grę. Edytowane 20 Października 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zobacz np. CM 690 II. W tej cenie możesz kupić Samsunga F3 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) 690 II , ładna obudowa, wcześniej nie brałem jej pod uwagę, wie ktoś jaka jest różnica miedzy zwykłą a advenced? Edit: ten CM 690 odpada jest za długi :F Edytowane 20 Października 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Polecam haf 912 plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...