Gość sopi123 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Wiec do tematu Pytania to takie Jak ustawic raid 0 na płycie ga ma 790x UD3p drugie pytanko to takie czy na raid 0 mozna robic partycje ?? i 3 pytanie czy mozna zrobic tak by 1 dysk był normalnie a na raid 0 dwa dyski ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 A popatrzeć kilka tematów w dół się nie chce ? Raid 0 A Wydajność - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) tam jest opis tylko jak zrobic wiec nie wiele mi to dało a interesuje mnie to co opisałem wyzej A dobra jest partycjonowanie Ok to ten punkt odpada ale są jeszcze 2 No i chciałem sie jeszcze zapytac czy jest mozliwe cos takiego Posiadam 1 dysk 320 i 1 dysk 1 tb wiec teraz takie pytanie czy da rade zrobic to w raid 0 i z tego 1 tera odzyskac reszte pojemnosci dyskowej ?? Edytowane 20 Października 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Wszystko masz w instrukcji płyty ... hmm ... w googlach, masz temat, w którym zadaje się takie pytania ale trzeba było trzasnąć nowy temacik bo tak jest fajniej. Ustawiasz tryb kontrolera na raid, następnie wchodzisz poza biosem w ustawienia kontrolera, wybierasz kanały i wybierasz dyski, ustawiasz stripe, pojemność, rodzaj raid, pozostałe dyski, nie wybrane dalej pracują pojedynczo. Jak wejść w opcje kontrolera przeczytaj w manualu, zwykle CTRL+i albo inny. Poza tym podstawa : http://www.purepc.pl/jak_zbudowac_i_przyspieszyc_raid_0_poradnik?page=0,0 Edytowane 20 Października 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 tam jest opis tylko jak zrobic wiec nie wiele mi to dało a interesuje mnie to co opisałem wyzej A dobra jest partycjonowanie Ok to ten punkt odpada ale są jeszcze 2 No i chciałem sie jeszcze zapytac czy jest mozliwe cos takiego Posiadam 1 dysk 320 i 1 dysk 1 tb wiec teraz takie pytanie czy da rade zrobic to w raid 0 i z tego 1 tera odzyskac reszte pojemnosci dyskowej ?? Z tego co kumam to bedzie 320 z obu dysków a rezta przepada. Lepiej jak dokupisz 320-ke złaczysz w Raida a 1 tera jako magazyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...