seba_999 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Witajcie, szukałem sporo w Internecie jednak nie znalazłem odpowiedniego programu. Mam młodszą siostrę i chciałem jej ograniczyć czas korzystania z komputera (windows XP) do godziny dziennie. Każdy program oferował wyłączenie kompa po godzinie, ale nie blokował ponownego uruchomienia komputera tego dnia. Napisałem mały pliczek wsadowy bat. Niby działa, ale jeszcze nie tak jakbym chciał. W związku z tym mam parę pytań: 1) Jak ustawić czas do wyłączenia komputera równy 3600 sekund (godzina), bo max jaki można ustawić w 'shutdown' to 600 sekund? Czy trzeba koniecznie shutdownem? Albo jest jakiś inny sposób na zrobienie godzinnej przerwy przed wykonaniem polecenia shutdown? (nie wiem czemu polecenie sleep nie działa...) 2) O ile zniknięcie okienka wiersza poleceń można łatwo wywołać poleceniem Echo off, to w jaki sposób spowodować, żeby okienko "System windows zostanie zamknięty w ciągu..." nie było widoczne? Bo ileż to trzeba wpisać do internetu i znaleźć polecenie shutdown -a... 3) Jakim poleceniem spowodować utworzenie folderu o obecnej godzinie? (%TIME% nie wiadomo czemu nie działa...) Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2010 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 jak tak juz bardzo chcesz robic baty: Batch files - Shutdown and Reboot a na Twoim miejscu zainteresowalbym sie WMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...