bamboocha Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 mam gb i sobie chwale ;d takiego Gigabyte Radeon HD6850 OC 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [GV-R685OC-1GD 1.1] - 590zł : Esc.pl kreci sie 920/1200 i jest cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 (edytowane) w 3dmark06 - ~25109 w 3dmark11 - ~4669 czy to nie za malo jak na zestaw z siga? Edytowane 29 Maja 2011 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 Czołem. Proszę o wskazówki. Mam Asusa 6850 CU. Karta ma 2 wejścia zasilające. Standardowo zegar gpu ma być na 900 MHz. U mnie zegar jest jednak na 750 MHz. Dodam, że karta chodzi na jednym wejściu.Jak uaktywnić zegar na 900MHz? Z góry thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 Podłącz wszystkie wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Czym kręcicie swoje Radosławy 68xx? Jest jakis uniwersalny progs pozwalający na zmianę napięcia dla GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkapselx Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Czym kręcicie swoje Radosławy 68xx? Jest jakis uniwersalny progs pozwalający na zmianę napięcia dla GPU? Ja używam programu MSI Afterburner ale z tego co mi wiadomo można go stosować przy kartach innych producentów :) Zmieniasz napięcie jak Ci tylko pasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Mam gigabyte HD6850 OC i afterburnerem w wersji 2.1 nie idzie zmienić napięcia, da się czymś innym czy trzeba czekać na nową wersje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 w windforce raczej nie idzie, probowalem praktycznie wszystkimi programami ale 920/1200 spokojnie robi wiecej nie sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Polecam Sapphire TRIXX.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Mam gigabyte HD6850 OC i afterburnerem w wersji 2.1 nie idzie zmienić napięcia, da się czymś innym czy trzeba czekać na nową wersje ? GUIDE for Unlocking MSI AfterBurner 2.1 Beta 7 - OverclockersClub Forums Jeśli to nie pomoże to napięcia zmieniać nie możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 No więc to nie pomogło, głupi gigaszit niema żadnego programu do podkręcania i dali jakiś głupi mało popularny kontroler napięcia, może wgranie biosu ze zmienionym napięciem zadziała ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) @Viperus, probowales Sapphire Trixx? u mnie mozna zmieniac na tym programie napiecie Edytowane 3 Czerwca 2011 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 @Viperus, probowales Sapphire Trixx? u mnie mozna zmieniac na tym programie napiecie Próbowałem i się nie da ;( Myślicie że za jakiś czas wyjdzie jakiś programik co da rade ? Bo jak nie to chyba sprzedam lub zamienię te grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Próbowałeś softem od gigaszrota ???? Gigabyte OC Guru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Próbowałem i niestety brak wsparcia dla tego modelu i nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revenga Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Panowie, z racji zmiany konfiguracji, muszę zdecydować się na tańszą kartę, mam dwa typy: - MSI HD6850 Cyclone - fabrycznie podkręcona z możliwością jeszcze niezłego OC + niesłyszalne chłodzenie, - Sapphire HD6870 (widziałem tanio), chyba nieco mniejszym OC ale model wyżej, Co lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Co do tego chłodzenia Cyclone od MSI, to ktoś ostatnio wspominał, że wcale takie ciche nie jest. Lepiej wziąć wersję od Gigabyte. Tak czy inaczej trochę wydajniejszy będzie HD6870. Poszukaj testów HD6870 i poczytaj jak jest z chłodzeniem. Jeśli nie najgorzej to bierz właśnie HD6870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Próbowałem i się nie da ;( Myślicie że za jakiś czas wyjdzie jakiś programik co da rade ? Bo jak nie to chyba sprzedam lub zamienię te grafe. To nie problem softwarowy, najwyraźniej karta nie ma chipu dającego się kontrolować programami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 ASUS Radeon HD 6850 Direct CU 1 GB - ma regulator V poprzez software i dodatkowo cicha karta, wiem bo mam i jestem zadowolony. Jakieś pół rok temu przetestowałem O/C (ma ogromny potencjał) i wyszło: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Kurde, a tak bardzo liczyłem że się nią pobawię a tu taka lipa, no cóż w takim razie poszukam kogoś kto się zamieni na inną podobną lub lepszą. Szczegóły Zamienię - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Czy ktoś z was jest w stanie mi powiedzieć, czy mój zasilacz Be-quiet SP 450W poradzi sobie z moim kompem (sig) z grafiką radeon 6870? W teście na benchamrku ta karta podczas obciążenia pobierała 350W i zastanawiam się czy mój zasilacz sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 wezcie pod uwage ze zasilki maja sprawnosc ~80% - wiec 450W moze byc na styk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Najpierw poczytaj o sprawnosci w zasilaczu a potem pisz posty. Benchmark to ciu****o a nie portal komputerowy. Te 350w co podali to za cały konfig , ale szczerze watpie w rzetelność ich testów. (chodz w tym wypadku są dość blisko prawdy) Zestaw z kręconym i7 i niekreconym 6870 pobiera ok. 300w. spokojnie ten zasilacz co masz starczy do Twego konfigu i HD6870 + OC. Edytowane 9 Czerwca 2011 przez Maciem 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Kurde, a tak bardzo liczyłem że się nią pobawię a tu taka lipa, no cóż w takim razie poszukam kogoś kto się zamieni na inną podobną lub lepszą. Szczegóły Zamienię - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Najpierw sprawdź OC bez podnoszenia napięcia, bo te dodatkowe 50mhz będzie nieodczuwalną różnicą więc po się bawić w jakieś zamiany? Edytowane 9 Czerwca 2011 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Czy na innych 6850 niż MSI też tak macie, że po podniesieniu napięcia z defaultowego 3D 1.149v na wyższe karta już nie chce znizyć w 2D na stockowe 0.945v ? Czyli gdy ustawie np. 1.2v to w 2D 300Mhz/300Mhz tez mam 1.2v zamiast 0.945v co wiąże sie z wyższą temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Czy ktoś mógłby mi podać link do poprawionego BIOS-u HD6850 dla wersji OC od Gigabyte'a lub potwierdzić, że BIOS dla wersji bazowej (D5) jest właściwy także dla 'podkręconej'? Sama zmiana wydaje się banalna, ale czy wnosi coś więcej niż poprawione zarządzanie wentylatorami? Trixx daje sobie z tym radę. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez Phantom_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie przymierzam się do kupna tej karty(HD 6850). Istotna jest dla mnie jej głośność - jak to wygląda przy chłodzeniu referencyjnym? Interesuje mnie głównie IDLE, czy karta hałasuje? Regulacja obrotów wentylatyora jest? Druga sprawa - rozstaw otworów pod GPU, mógłby ktoś podać? Nie wykluczam że chciałbym zwodować kartę, spotkał się ktoś z fullcoverem? Edytowane 19 Czerwca 2011 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 (edytowane) rozstaw śrub na radku - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Aquacomputer aquagrATIx HD 6850 (Barts Pro) G1/4 :: ..:: Angela.pl ::.. Edytowane 19 Czerwca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Czy ktos ma moze Sapphira 6870 w wersji z wentylem umieszczonym centralnie? :) Jak wygląda na nim OC? Dzisiaj mnie tchnelo na porównanie jej z moim starym 4890 :) Z marszu ustawilem zegary 1000/1200 i marki przeszedl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldarar Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie, może miałkie, niemniej az tak dobrze się nie znam: zamierzam kupić Radka HD 6870, a mam płytę Gigabyte'a GA-M56S-S3, czy to jest kompatybilna konfiguracja?:) Rozumiem,ze pci-e x16 posiadają oba elementy ;) Niemniej nie interesowalem sie zmiankami technicznymi od kilku lat i może coś sie pozmieniało, wiec wole zapytać niz kupić karte ktora nie bedzie dzialala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...