ślizó Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Maciem - na pudelku czego? Tomek89 - przyjdzie, pogadamy. Jednak watpie zeby byla porownywalna do accelero+120mmfan na wolnych obrotach, a na pewno nie w trybie 3d wiec co Wy za bzdury mi tu piszecie. Relatywnie cichy? Przeczytaj sobie o BTFIE 120: http://www.frazpc.pl/artykuly/263021,Wentylatory-120x120mm---Sprzymierzency-ciszy.html "Przy obrotach rzędu ~700RPM już z odległości 20~30 centymetrów jest on niesłyszalny co dowodzi, że zastosowane łożysko PXB spisuje się wręcz rewelacyjnie!" Chlopie z czym do ludzi? kknd! - no oczywiscie, ze sprawdze. Na razie chce zasiegnac informacji czy np accelero na to pcb wejdzie. Przyjdzie, bedzie glosniej - na pewno wymienie chlodzenie. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez ślizó Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Nie wiem czy to post kierowany do mnie.. Ale gwoli wytlumaczenia - testy w necie pokazuja, ze Vertex osiaga do 40db w stresie, co przy moich obecnych 13db jest wartoscia znacznie sie roznica (tak to ujme;). Na pewno bede modowal jesli sie tylko da, w koncu nie po to robilem skrzynki bitumiczne na hddki;). Niech ktos potwierdzi, ze do pcb podejdzie accelero:). A do kogo, przecież napisany pod Twoim. Nie cytujemy postów nad sobą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Na pudelku wentylatora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ślizó Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 A do kogo, przecież napisany pod Twoim. Nie cytujemy postów nad sobą ;) Mala rozbieznosc sprzetowa byla w wypowiedzi kolegi, dlatego tak swoja odpowiedz sformuowalem. Karta przyszla, accelero to to na pewno nie jest, juz 3x% predkosci wentylatora jest wyraznie slyszalne a 100proc to niezly odkurzacz;). Inna sprawa, ze ja jestem chory psychicznie na punkcie ciszy i sie do tego przyznaje;) Ale ogolnie bije sie w piersi - potwierdzam, ze karta jest relatywnie cicha;). Plastik nie jest taki tandetny jak wyglada na zdjeciach wiec tutaj zaskoczenie. Jedyne do czego moge sie przyczepic - karta nie wspolgra z moja obudowa, jak ja przykrece tak jak powinna byc przykrecona to nie moge wlozyc kabla DisplayPort;[, wiec jest wsadzona na luznych srubkach. Migania tekstur nie zauwazylem. Niski framerate w Splinter Cell Conviction - pewnie stery.. Czy multiprobkowanie adaptacyjne bardziej obciaza karte niz zwykly AA? Poza tym jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ta firma jest troche egzotyczna, będziesz na sobie testował jakość tego wyrobu :) Napisz do ilu % wentylator jest dość cichy. Ciekaw jestem porównania do Saphira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, Od paru dni jestem jestem posiadaczem tego Radeon 6870. Niestety mimo tego, ze chłodzenie jest zmienione i powinno być cichsze, od referencyjnego to i tak nie równa się z acclero które miałem wcześniej na na Radeonie 4870. Dlatego też postanowiłem wrócić do accelero i wtedy trochę się zdziwiłem, gdyż na moja nowa grafa nie ma radiatorów na kościach. Teraz mam dylemat czy opłaca się zakładać te radiatorki, wiem że w żaden sposób tym nie zaszkodzę ale czy cokolwiek to poprawi ? Poza tym musiałem też jakoś "dziwnie" założyć accelero, gdyż w idle temperatura utrzymuje sie na poziomie 48 stopni, ale w stresie w żaden sposób nie rośnie :) Edytowane 25 Grudnia 2010 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 No jak tam modowal juz ktos swoja 6850 do 6870 poprzez podmiane biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Modowanie dotyczy serii 69xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja zmodowałem dwa. Działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 68XX czy 69XX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mam dziwny problem, mój 6850 jest wygięty w łuk na całej jego długości, od śledzia do końca karty. Jak by radiator za mocno przykręcony był. Ktoś sie spotkał z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) @rafa 6950 -> 6970 Edytowane 28 Grudnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Taaa Zmieniłem z musu karte z 4870 na MSI 6850OC (takie tam oc, 820/4400) Zmieniłem zasilacz Przed zmianą zasilacza chciałem zobaczyć 3dmarkanowego, więc zainstalowałem odpaliłem. Ustawienia grafy byly takie jak lubie, czyli na max(bez AA), anioso 16x. Wynik 28XX. Wczoraj zmieniłem zasilacz. Zmieniłem też chłodzenie na grafice, wrzuciłem AC Twin turbo(ale bez tego turbo, zamiast jest 9cm wentylator na full ale cichy).Denerwujące mnie objawy freezów(powód zmiany zasiłki) w BC2 zostały wyeliminowane. Temp w idle 40 stopni(około) Temp stress (World of tanks, BC2, Furmark) 67 srednio, 72 furmark po paru minutach, nie chcialo mi sie dluzej czekać. Nadmienie że na defaultowym chlodzeniu(te czerwono-czarne) temp idle byly 5-8 stopni większe, w stresie mialo blisko 80. Problem w tym że o ile wszystko ładnie bangla (gry) to 3dmark za @#@#$ nie chce przejść dalej niż 5-10sek 1 testu/dema i robi mi black screen, pomaga tylko twary reset. Z racji tego ze po nocy z downloadem testowalem to na szybko przed pójściem do pracy, za duzo nie posprawdzalem(np nie zmniejszyłem taktów pamięci, podobno to pomaga, znalazłem w doodle) Wygląda to jak przegrzewanie grafy(pytanie czy pamięci tylko czy rdzenia) No chyba ze CPU za mało papu dostaje, bo podciagnelem go z powrotem na 3.6, prze moment na 3.8 chodził...ale to by chyba wykładał sie w grach... Co je grane? Edit: Jednak pamieci na grafie, wystarczyło opuścić je o 50Mhz i karta z rdzeniem na 900 przebija sie przez wszystkie testy 3dmarka. Edytowane 29 Grudnia 2010 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Chwilowo wyleciałem z obiegu, czy są moze jednoslotowe 6850/70 z jednym dvi+hdmi+2xdp? Juz nawet nie chodzi o chłodzenie tylko o sledzia (2x DVI piętrowo zaczyna mi dzialac na nerwy) Edytowane 4 Stycznia 2011 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 dziwię się czemu jeszcze nie ma testu referencyjnych 6850 jest ich już sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr1 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam Posiadam kartę asusa 6870 co do chłodzenia to nie jest głośne. Ale może mi wytłumaczy jedną rzecz chodzi mi o Eyefinity chciałem podłączyć monitor i TV. Ale okazało się że na TV można tylko oglądać video. Jeśli się mylę to poprosze o sprostowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 No jasne że nie tylko video. TV działa jako normalny monitor. Ogarnij lepiej CCC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr1 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 No jasne że nie tylko video. TV działa jako normalny monitor. Ogarnij lepiej CCC ;) W CCC mam 3 opcie 1 Extended Displays- 1 obraz to monitor a 2 TV tylko na monitorze jest normalny pulpit a na TV tylko tapera da się przeciągnąć z monitora na TV i oglądać film. Ale żeby można pracować na 2 monitorach potrzebna 2 myszek i klawiatur po podłączeniu 2 myszki nie ma 2 kursorów więc nie można pracować na 2 monitorach. Próbuje to ustawić już od 3 dni i to samo. 2 Clone Displays 3 Horizontally Displays jak lepiej ogarnołeś CCC to powiec jak to ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Widziałeś kiedyś kompa z dwoma kursorami? :D Do pracy jest właśnie ten pierwszy Extended, możesz trzymać dowolne okna na 2 i kolejnych ekranach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr1 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Widziałeś kiedyś kompa z dwoma kursorami? :D Do pracy jest właśnie ten pierwszy Extended, możesz trzymać dowolne okna na 2 i kolejnych ekranach. myślałem że sterownikami to rozwionzali a już myślałem że coś nie tak było ale sterowniki mogli by bardziej dopracować w nvidi lepsze sterowniki i do cipsetu jak i do kart graficznych w marcu zaczne oc mam nadzieje że karta nie żle poleci procek chodzi na 3933MHz bez podnoszenia napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rollex Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 A co byście powiedzieli o takim eksponacie jak MSI HD6870 z chłodzeniem Twin Frozr II ? Słyszałem, że chłodzenie naprawdę daje radę, jest ciche, dobrze chłodzi a karta ma spory potencjał OC przez MSI Afterburner. Jak myślicie ile da się wycisnąć z tej karty (standardowe taktowania 900 MHz GPU i 4,2 GHz MEM) bez Vmod-a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 @rollex Sam się zastanawiam nad tym modelem co Ty, jest jeszcze dostepny w niższej cenie GB wersja OC z windforse x3, tylko się zastanawiam jak z ciszą w 2D nigdzie nie mogę znaleźć informacje jak to chłodzenie sprawdza się w 2D. A o MSI wiem że zarówno w 2D jak i 3D jest ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orencmil24 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Mam pytanie czy ktoś posiadający kartę GIGABYTE 6850 GV-R685D5-1GD grał w Crysis Warhead na Windows 7 32 bit u mnie podczas grania raz na jakiś czas ekran robi się czarny testowałem na sterownikach 10.10 oraz na 10.12 czy może ktoś ma podobny przypadek. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez orencmil24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) orencmil24 czy wentylatory na tym gigusiu sie zachowuja jak w recenzji tutaj Chodzi mi o tryby Dual Power Mode / Smart Alternate Mode Edytowane 26 Stycznia 2011 przez \\ MarcO // Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orencmil24 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Na moim Gigabyte bios nie był zmieniany i od samego początku można ręcznie zmieniać regulacje obrotów wentylatorów chłodzących. W tej chwili obroty mam ustawione na 30 procent karta przy tych ustawieniach jest bardzo cicha. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez orencmil24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 @orencmil24 karta niesprawna masz to samo co ja tylko ja mam w riddicku i w 3dmarku 11 moj msi idzie na reklamacje nie daj se wcisnąc tego samego produktu - mają zrąbane regulatory napięcia pamięci(są na 1.6 gdzie standard dla 6870jest 1.4V) stąd czasem obniżanie taktowania pamięci o 50Mhz pomaga. Czasem Jak mi sie wysypało w riddicku po 20 min grania a potem nie szlo ustawic bo sie sypało(BSODY) to sie poddałem W piątek oddaję tego MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zdejmował ktoś z was copper shima, czy jak to się nazywa, ( blaszka na około rdzenia) ? ?Jak tak to jakie temperatury macie po tym zabiegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 zapomniałem tez dodać że mi sypie białymi/szarymi/czarnymi kropkami w zależności od tła. Miałem to od początku ale zignorowałem(no może mniej tego było) Np tera jak pisze mam na ekranie z 15 białych/białoniebieskich kropek na belce (odpowiadanie w temacie:AMD Radeon....) Wcześniej to ignorowałem, tera nie mam zamiaru, zwłaszcza ze w chwili gdy to piszę to wiatrak lata se 46%, temperatura 40 stopni. A tu syf na ekranie. Dodam że czasem miałem wrazenie ze w grach tez kropy migają, ale nie miałem dowodu. Tu moge zrobić screenshota, to przynajmniej dowód do serwisu będzie. copershima w mojej wersji nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Na moim Gigabyte bios nie był zmieniany i od samego początku można ręcznie zmieniać regulacje obrotów wentylatorów chłodzących. W tej chwili obroty mam ustawione na 30 procent karta przy tych ustawieniach jest bardzo cicha. mi chodziło o ten bajer , że raz chodzi jeden wentyl a raz drugi na przemian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...