motorbike Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Zauważyłem że ostatnio mój mostek południowy na płycie dość szybko się nagrzewa, i osiąga sporo temperaturę. Nie jestem w stanie dokładnie powiedzie jaką bo programy typu Everest tego w moim przypadku nie pokazują, ale jest na pewno cieplejszy niż mostek północny na którym jest karta graficzna(Radeon HD 4200)-Integra. W dodatku jest on nieco jakby poluzowany, ale te plastikowe "zaczepki" które go podtrzymują są zamontowane chyba w porządku. W obudowie co prawda nie mam żadnych dodatkowych wentylatorów, ale czy to wina ich braku ? Może wymienić mostek na większy ? Co polecacie zrobić aby temu zaradzić ? Moja płyta to Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 jesli sprzet jest stabilny to odkurzyc i zapomniec, jak nie jest to zmienic radiator na wiekszy albo podstawic wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbike Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 No niby jest stabilny, ale ten radiator na mostku który trochę lata, mnie nie pokoi ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 To zaaplikuj mu nową pastę termoprzewodzącą. Jak radiator lata to wygląda jakby tam nie było pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbike Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Problem w tym że płytka jest na gwarancji, i nie chcę w nią zbytnią inwertować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Jak nie masz plomby na chłodzeniu to czym się martwisz ? W serwisie też pracują ludzie i jak nie nawalisz pasty aż będzie wypływać tylko minimalnie i z głową to nikt nie odrzuci reklamacji w razie awarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Poza tym jak działa, to po jaki **** chcesz w tym kopać? Te radiatory są tak lipnie zamocowane, a mostki się grzeją. Jak się nie znasz, to zostaw to w spokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...