kasztan83 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Witam wszystkich na forum! Na początku chciałbym zaznaczyć że to mój pierwszy post tutaj, więc proszę o wyrozumiałość ;) Więc tak, od pół roku śmigam sobie na takim sprzęcie: -AMD Phenom II X4 955 Black Edition -gigabyte GA-MA770T-UD3 -gigabyte HD 5770 1GB ram -4BG RAM (2x2 1333, goodram) -WIN 7 x64 ultimate (od około miesiąca) I wszystko było super, do czasu...od kilku dni czuje wyraźne opóźnienie na myszy-rzędu 0,2-0,3 sekundy (obraz w stosunku do ruchu) podczas grania. Sterowniki mam najnowsze, nic nie zmieniałem w ustawieniach, nic nie aktualizowałem. Po prostu pewnego dnia odpaliłem komputer i patrze, że coś jest nie tak ;/ z braku czasu gram głównie w Modern Warfare 2 i Left 4 Dead 1 i 2, wszystkie gry chodziły mi na maxa (wszystko na full, 1680x1050, AA, etc.) bez mrugnięcia okiem, nawet w najbardziej krytycznych sytuacjach. Zauważyłem że wyłączenie V-sync skutecznie rozwiązuje problem opóźnienia na myszy-zmniejszenie ustawień nie zmniejsza spowolnienia (w jednej i drugiej grze tak samo). Moje pytanie? Czy to jakiś chwilowy kaprys komputera, czy też ktoś z Was szanowni forumowicze doświadczył czegoś podobnego. Dodam że do rozgrywek online mam net 6mega, więc pingi powyżej 100ki rzadko się zdarzają. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...