crassx Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Siema Mam taki oto problem, mianowicie tak jak w temacie raz mi wykrywa a czasami nie chce. Tryb SATA mam ustawiony na AHCI. Sterowniki zainstalowane, napęd to Samsung SH-S223F a płyta główna Biostar TA790GX. Komputer jest lekko kręcony mnożnikiem i tak sobie myśle czy to może być przez taktowanie 2Ghz NB albo 2Gh HT Link? Z gory dzięki za konstruktywaną odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Skoro bios nie wykrywa to o jakich sterownikach piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crassx Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Skoro bios nie wykrywa to o jakich sterownikach piszesz? Dokładnie to o sterowniku AMD SATA AHCI Jak pisałem wyżej z tym wykrywaniem DVD-ROMu to różnie bywa. Teraz naprzykład mam go wykrytego i działa. Miałem tak wcześniej to po jakimś czasie znowu BIOS nie wykrywał napędu, działo się to bez względu czy ustawiłem tryb Native Ide lub AHCI. Miał ktoś taki podobny problem? Czy możliwe jest że to wina zasilacza? Ale z drugiej strony wszystko mi działo dobrze USB też. Problem nadal się powtarza. Czy ktoś z forum obeznany w temacie móglby mi coś poradzić? Edytowane 5 Listopada 2010 przez crassx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...