Skocz do zawartości
Micho1010

Problem z baterią w amerykańskim Averatecu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z bateria w averatecu 3200.Komputer byl wczesniej mojego kolegi ktoremu siostra przywiozla z USA,często jestem w rozjazdach bez pradu w gniazdku :rolleyes: dodam że bateria mu działała i nagle przestała działać z dnia na dzień teraz jest całkowicie martwa stan bateri ciągle 0.Problem jest spory gdyż takiej bateri nie moge nigdzie dostać poza ebayem ale tam ceny sa spore;].Na internecie spodkalem sie z kilkoma metodami regeneraci bateri np.zamrorzeniu jej w lodowce,wymianie ogniw oraz zresetowanie pamięci eperomu.I z tego miejsca mam do was pytanie którą czynność według was powinienem wykonać na począdku,czy zamrorzenie w zamrarzalniku może spowodować jakieś uszkodzenia w elektronice,przez które puzniej nawet wymiana ogniw nic nie da.U mnie w miescie zaden serwis nie zajmuje sie regeneracja bateri li-ion jesli byla to bateria starszego typu niklowo ołowiowa to nie bylo by problemu tak powiedzial mi pan serwisant.Co według was powinienem na poczadku zrobic pomierzyc napiecie na ogniwach czy moge wlorzyc baterie do zamrazarki mam tylko jedną baterie i chciał bym ją naprawić proszę o porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi