mAsHER Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Witam, mam taki problem ;) ciekawi mnie i chcialbym zrobic pewny dodatek do mojego programu :) Napisalem program do skracania ulamkow , wyznaczania NWD oraz NWW :) Chcialbym teraz zrobic tak ze uruchamia sie program i jest tak : 1. Skracanie ulamkow 2. Obliczanie NWD 3. Obliczanie NWW Wszystko juz mam porobione, tylko problem w tym ze liczy mi wszystko naraz, a jak zrobic zeby uzytkownik wybierajac od 1-3 wybieral co chce liczyc a nie wszystko naraz. Chodzi mi o to ze uzytkownik wcisnie np 2 a pozniej poda liczby i bedzie mu liczylo NWD albo nacisnie 1 poda liczby i skroci mu sie to :) Bardzo bym prosil o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 switch + case Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAsHER Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 dobra dzieki :) zrobione :) tylko jeszcze mam pytanie jak zrobic zeby po default gdy wpisze sie bledna cyfre zeby wyswietlilo komunikat i zeby wrocilo do ponownego wybierania liczb :) switch(n) { case 1: NWW(); break; case 2: NWD(); break; default: cout<<""Masz do wyboru 1 / 2 / 3 lub 4"; } Oraz jak zrobic zeby po skonczonych obliczeniach pytal sie typu "Obliczyc jeszcze raz? T/N" T - Program od nowa N - Koniec Dziękuje z góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Oraz jak zrobic zeby po skonczonych obliczeniach pytal sie typu "Obliczyc jeszcze raz? T/N" T - Program od nowa N - Koniec całość w pętli while (do - while)? Ogólnie- wklepujesz cały program w pętlę, na końcu wewnątrz niej dodajesz pobieranie warunku, który będzie kończył/kontynuował pętlę. Sorry, ale pisałem w c tak dawno temu, że nie chcę pisać błędnego kodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAsHER Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 ok dzieki :) zrobione wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...