Skocz do zawartości
brusse

DeLL U2410 vs ...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuję kupić monitor 24" w proporcjach 16:10 1920x1200 na matrycy S-IPS , monitor który przykuł moją uwagę to DeLL U2410 ma pozytywne opinie i można dostać za 1700zł czy jest jakiś rywal w tej cenie który pokazałby pazur i mógł zagiąć Della?

Znalazłem również HP ZR24W za 1550 który lepszy ?? Może jakaś inna propozycja??

Zależy mi również na znikomym inputlagu

W międzyczasie wpadł mi w oko HP LP2475 cena 2k ??

Z góry dziękuję.

Edytowane przez brusse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym miesiącu miałem podobny problem z wyborem monitora. Chciałem 24" na IPS w formacie 16:10.

Opcje zawężyłem do Della U2410 i HP LP2475 oraz wspomnianego przez Ciebie ZR24W.

Zdecydowałem się na zakup sprzętu z rynku wtórnego i akurat trafił się HP LP2475 za tysiaka. Niestety miał czerwoną plamę na czarnym tle w centralnej części ekronu. Podobno inne LP2475 miały podobne wady (nie pytałem ile czasu były używane).

Kupiłem w sklepie Della za 1700zł. Jedyną wadę jaką widzę w tym monitorze to podświetlenie. W jednym miejscu na czarnym tle jest zdecydowane bardziej widoczne - jasna smuga wychodząca z ramki (troszkę to irytuje przy oglądaniu filmów z paskami i zgaszonym świetle w pokoju). Do niczego więcej nie mogę się doczepić. Co do poświetlenia do gdzieś kiedyś czytałem że w ekranach 24" dość często się to powtarza. Nie orientowałem się, czy to podlega to gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A JESZCZE jakbyś mógł powiedzieć czy orientujesz się gdzie można sprawdzić rodzaj matrycy na monitorze czy pudełku bo wyczytałem że jest H-IPS z oznaczeniem LM240WU4-SLB1 i jakaś tańsza LM240WU4 obie niby montowane są w tym Dellu ?

Na monitorze nie ma żadnej naklejki z informacją o matrycy, jest tylko tabliczka z numerem seryjnym, data wyprodukowania 08.2010 z rev A02 i krajem: Czechy

Karton sprawdzę jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi