brusse Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Witam planuję kupić monitor 24" w proporcjach 16:10 1920x1200 na matrycy S-IPS , monitor który przykuł moją uwagę to DeLL U2410 ma pozytywne opinie i można dostać za 1700zł czy jest jakiś rywal w tej cenie który pokazałby pazur i mógł zagiąć Della? Znalazłem również HP ZR24W za 1550 który lepszy ?? Może jakaś inna propozycja?? Zależy mi również na znikomym inputlagu W międzyczasie wpadł mi w oko HP LP2475 cena 2k ?? Z góry dziękuję. Edytowane 27 Października 2010 przez brusse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mWilQ Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 W tym miesiącu miałem podobny problem z wyborem monitora. Chciałem 24" na IPS w formacie 16:10. Opcje zawężyłem do Della U2410 i HP LP2475 oraz wspomnianego przez Ciebie ZR24W. Zdecydowałem się na zakup sprzętu z rynku wtórnego i akurat trafił się HP LP2475 za tysiaka. Niestety miał czerwoną plamę na czarnym tle w centralnej części ekronu. Podobno inne LP2475 miały podobne wady (nie pytałem ile czasu były używane). Kupiłem w sklepie Della za 1700zł. Jedyną wadę jaką widzę w tym monitorze to podświetlenie. W jednym miejscu na czarnym tle jest zdecydowane bardziej widoczne - jasna smuga wychodząca z ramki (troszkę to irytuje przy oglądaniu filmów z paskami i zgaszonym świetle w pokoju). Do niczego więcej nie mogę się doczepić. Co do poświetlenia do gdzieś kiedyś czytałem że w ekranach 24" dość często się to powtarza. Nie orientowałem się, czy to podlega to gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brusse Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 A JESZCZE jakbyś mógł powiedzieć czy orientujesz się gdzie można sprawdzić rodzaj matrycy na monitorze czy pudełku bo wyczytałem że jest H-IPS z oznaczeniem LM240WU4-SLB1 i jakaś tańsza LM240WU4 obie niby montowane są w tym Dellu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mWilQ Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 A JESZCZE jakbyś mógł powiedzieć czy orientujesz się gdzie można sprawdzić rodzaj matrycy na monitorze czy pudełku bo wyczytałem że jest H-IPS z oznaczeniem LM240WU4-SLB1 i jakaś tańsza LM240WU4 obie niby montowane są w tym Dellu ? Na monitorze nie ma żadnej naklejki z informacją o matrycy, jest tylko tabliczka z numerem seryjnym, data wyprodukowania 08.2010 z rev A02 i krajem: Czechy Karton sprawdzę jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...