jocer5 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 co sadzicie o tym sprzecie wlasnie taka kupilem w media expert ale cos nie chodzi jak powinno .toupatch sie przywiesza i zamula na necie .kupilem go wczoraj - ciekawe czy bede mogl dostac zwrot gotowki jak pojde jutro do nich . TOSHIBA SAT L650-108 15,6"/i3-330M/4GB/320GB/ (1257116551) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Być może trzeba jakiś sterownik do touchpada zainstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jocer5 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 probowalem wszystkiego - uwazam ze sprzet byl uzywany juz i moze po naprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 1. Nie widzę sensu linkowania do aukcji allegro - wystarczyło podać model. 2. System był zainstalowany, czy sam instalowałeś? 3. Jaki jest system? 4. Jaka przeglądarka? 5. Sterownik touchpada zainstalowany? 6. Sterowniki grafiki zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jocer5 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 sam instalowalem win 7 firefox wszystko zainstalowane fabrycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Co to znaczy, że zamula na necie?w przeglądarce?jednej czy kilku? próbowałeś trybu awaryjnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 sam instalowalem win 7 firefox wszystko zainstalowane fabrycznie No to sam stawiales Windows czy wszystko bylo zainstalowane fabrycznie? Na moje to brak sterownikow do grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jocer5 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 automatycznie instalowalo win ja tylko firefoxa itp itd - zamula na jednej sprawdzalem na innym lapku i hcodzi duzo lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Coś niebardzo zrozumiałe jest to co piszesz.. Zamula tylko w firefoxie? sugeruję jak kolega wyżej instalację sterowników karty graf. - gdyby touchpad był uszkodzony problemy byłyby cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Jeśli zawarto umowę na odległość, masz 10 dni na odstąpienie od niej bez podania przyczyny, można dokonać zwrotu i odzyskać kasę. W przeciwnym wypadku, sprzedawca może, ale nie musi przyjmować zwrotu. Jeśli nie przyjmie - kasy łatwo nie odzyskasz. Jeśli sprzęt jest sprawny - nie ma szans. Jeśli niesprawny - realizacja postanowień gwarancyjnych, czyli naprawa etc. Jak nie da się naprawić (albo wyczerpie się limit napraw) - wymiana na nowy. I dopiero wtedy, jak się nie da wymienić - zwrot kasy. Poczytaj sobie Federacja Konsumentów - poznaj swoje prawa Jeśli chodzi o ME - jakoś nie widzę możliwości zamawiania przez neta, więc jesteś zdany na łaskę sklepu. Edytowane 27 Października 2010 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Jesli kupowales na odleglosc to mozesz zwrocic do 10 dni pod warunkiem ze instalujac Windows nie zarejestrowales go przy okazji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Jeśli zawarto umowę na odległość, masz 10 dni na odstąpienie od niej bez podania przyczyny, można dokonać zwrotu i odzyskać kasę. W przeciwnym wypadku, sprzedawca może, ale nie musi przyjmować zwrotu. Jeśli nie przyjmie - kasy łatwo nie odzyskasz. Jeśli sprzęt jest sprawny - nie ma szans. Jeśli niesprawny - realizacja postanowień gwarancyjnych, czyli naprawa etc. Jak nie da się naprawić (albo wyczerpie się limit napraw) - wymiana na nowy. I dopiero wtedy, jak się nie da wymienić - zwrot kasy. Poczytaj sobie Federacja Konsumentów - poznaj swoje prawa Jeśli chodzi o ME - jakoś nie widzę możliwości zamawiania przez neta, więc jesteś zdany na łaskę sklepu. Zamiast powoływać się na federację konsumentów, która ma ciach!o do gadania przeciwko UOKIK'owi to przeczytaj właśnie prawa, które wyznaje UOKIK. Nazywa się to ustawa o szczegolnych warunkach sprzedazy. art 4 pkt1, art 4 pkt2, art 8 pkt1. O ile się nie mylę właśnie tak to leciało. Wystarczy zadzwonić do rzecznika konsumentów w swoim mieście i się zapytać. Kupiłem buty pumy, odbiór osobisty, okazało się po dwóch dniach, że miały wadę (naderwany tył buta) - chciałem zwrócić, a laska do mnie "nie, bo nie wiadomo czy to Pan nie zepsul i mozemy tylko na gwarancje". Dzień później przyszedłem i ją zmiażdżyłem (:D) ta ustawa respektowana przez UOKIK. Wymieniła buciki raz dwa, bo jest coś takiego jak niezgodność towaru z umową do pół roku i jeśli zgłosiłem uszkodzenie, np. butów to jest domniemanie, że były uszkodzone w dniu zakupu. I teraz - albo laska wymienia, albo laska czeka na wezwanie do UOKIK'u gdzie w najlepszym wypadku będzie musiała wymienić na nową parę, w najgorszym oddać od razu kasę i jeszcze dostanie do 1000 zł kary. Opłaca się? Nie. Wymieniła od ręki jak mówię. Zgadzam się - "poznaj swoje prawa", ale powołując się na coś co ma znacznie większy wpływ niż federacja konsumentów. Reasumując: jeśli ta Toshiba rzeczywiście jest niesprawna, zainstalowałeś wszystko i zrobiłeś wszystko co trzeba i nie działa - to TAK - bez problemu możesz ją oddać i nie mają prawa pisnąć słówka. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 To że Ci się udało to tak naprawdę tylko dobra wola sprzedawcy gdyby się uparł to nic by Ci nie wymienił, i nic byś nie mógł zrobić poza sądem cywilnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Są jeszcze polubowne sądy konsumenckie, którymi również zarządza UOKIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Wiem, ale sprzedawca musi się zgodzić na taki sąd polubowny, jeśli się nie zgodzi to sprawy w takim sądzie nie będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Jak widać na lapku ślady użytkowania: rozerwane folie, poodwijane kable itd. to już 10 dniowy termin zwrotu nie przysługuje. Natomiast jeżeli rzeczywiście jest uszkodzony tuchpad to musisz to zgłosić i niech ci wymienią na sprawny sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jocer5 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Witam bez problemu mi wymienili ,mam nowego lapka doplacilem 118 zl dali mi z lepszymi parametrami .czyli ogolem mnie kosztowal 2750 zl.Oto parametry jego - co Wy na to??? Seria Satellite A660 Matryca 16" 1366x768 Procesor Core i3 330M 2,13 Wielkość dysku 500GB Pamięć RAM 4GB Karta graficzna nVidia GeForce GT 330M Napęd optyczny DVD-RW System operacyjny Windows 7 Home Pre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 No to 118zł za lepszą grafę, dysk prawie dwa razy taki. Ogólnie Ci się "fartnęłło" :) Bo nie musieli dawać możliwości kupna innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...