Skocz do zawartości
Ablazer

Laptop 3-3,5k proszę o poradę

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję kupić nowego laptopa. Jako, że nie lubię wydawać dużo i często kasy to chciałbym żeby ten sprzęt mi trochę posłużył. Będę go używał do baz danych, filmów, jakiś prostych gierek czasem, oczywiście cały office, jakieś programy finansowe czasem. Jak widać najważniejsze żeby pracował szybko bo lubię mieć otwartych milion okien, grafika nie jest priorytetem.

Potrzebuję mniej więcej takie wymagania. Jeśli ktoś się zna/jest w temacie, poleci jakieś modele, co zmienić to chętnie posłucham.

Cena: 3-3,5k PLN

Firma: Lubię Acery, Asusy wypadają chyba całkiem nieźle w kat cena/jakość, ostatecznie mógłby to być jakiś dell/toshiba jakby było coś dobrego.

Procesor: Szybki (nie znam się na modelach)

RAM: +3, najwygodniej 4 albo z opcją rozszerzenia do 4.

Rozdzielczość: Standardowa laptopowa.

Twardy dysk: +320, najchętniej z 500.

Grafika: Jakakolwiek

Bateria: Wystarczy mi 3-4 godzinna, nie musi mi trzymać cały dzień, byle się za szybko nie rozpierdzielała.

Chyba tyle, nie wiem co tutaj dodać, będę wdzięczny za pomoc, bo modeli tyle, że jak ktoś się zna to na pewno lepiej poradzi niż ja na własną rękę szukam. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi