maciekmokap Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Witam, wymieniłem moje ramy patriot 1333 na g skill eco 1600 cl7 1.35v. Kiedy podkręcam procesor i ramy ustawiam na 1600 mhz czy też 2000 to nie zależnie od użytego napięcia RAMU (czy to będzie 1.4v, chociaż na 1.4 w ogole nie wstaje, czy też 1.6v, na 1.6 już wstaje ale wiesza się podczas ekranu gdy wyświetla się napis Zapraszamy. Nie mam pojęcia jak ustawić te ram, chyba, że to wina płyty głównej. DFI P55 t3eh9. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloker Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 się nie dziwie jeśli z miejsca każesz im pracować na takich taktach to niewyrabiają i wątpię żeby tyle wycisnęły ramy ustaw na domyślne taktowania jak będziesz podkręcał proca przez szynę to pamięci i tak przyspieszą. możesz się z pamięcią pobawić w zmniejszanie opóźnień np 6-6-6-18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Ustaw sobie ramy na 1333 i je tak zostaw ,wtedy sie wez za podnoszenie bclk. Podczas podkrecania cpu podkrecaja sie tez pamieci. Wedlug testu giereka moga wystepowac problemy z pamieciami na tej dfi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...