Gość doink Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Witam Zbłądzony wędrowiec szuka oświecenia. Zmieniłem intela 2 jajowego na 4 jajowego, niestety system w postaci Win Vista 32bit nie załapał tej zmiany. W menedżerze urządzeń pokazywał najpierw 2 stare rdzenie i 2 nieznane, po kolei każde odinstalowywałem robiłem restart po czym system po kolei wpisywał, aż ma 4 nowe jajka. Problemem jest menedżer zadań, ten nadal pokazuje tylko 2 rdzenie. Jakieś pomysły? Ktoś już to przerabiał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Naprawdę nikt nie zmieniał procesora bez formatu? Żadnych pomysłów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Moze napisz jaki masz sprzet... Jaki Bios na plycie glownej itd Nikt Ci nie wywrozy co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Też tak miałem. Zmiana w sygnaturce z E8200 na Q9550 na Viście. Trochę się z tym motałem i do końca nie jestem pewny, czy poniżej daję dobrą wskazówkę (to było 2 lata temu), ale to było chyba ostatnie, co zrobiłem i w końcu wskoczyły 4 rdzenie do menedżera: mscongfig.exe, zakładka "rozruch", przycisk "opcje zaawansowane" i tam miałem zaznaczone "liczba procesorów" (coś wcześniej się bawiłem). Odznaczyłem to, zrestartowałem i było dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 opcja jest, ale do wyboru mam tylko 1 lub 2 i obecnie domyślnie było ustawione 2, więc to chyba nie to Moze napisz jaki masz sprzet... Jaki Bios na plycie glownej itd Nikt Ci nie wywrozy co i jak wybacz, nie pisałem, nie sądziłem że w tym wypadku ma to jakiekolwiek znaczenie płyta maximus formula, bios najnowszy 1409 jak dobrze pamiętam, procek q9650, wcześniej był e8400 przy post wszystko w porzadku, w biosie poprawnie identyfikuje procesor i wykazuje 4 cores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 O to chodzi, żeby nic nie było ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 O to chodzi, żeby nic nie było ustawione. Jak to szło a propos Michela Jacksona: This is it! Zadziałało jak złoto, żeby było śmiesznie teraz jak tam wejdę w opcje to mam wybór 1,2,3 lub cztery rdzenie. Sama opcja podobno służy tylko do debugowania, ale jak widać miała też inne znaczenie. W każdym bądź razie wielkie dzięki, właśnie czegoś takiego oczekiwałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...