Armo94 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Komputer włącza mi się normalnie, potem działa normalnie przez ok.1min a potem następuje zwiecha i po jakimś czasie ok.15min się restartuje i znów to samo. Czasem za którymś razem się odwiesi i potem działa normalnie do ponownego uruchomienia. Wywaliłem prawie wszystko z autostartu, ustawiłem podstawową kompozycję pulpitu, odkręciłem procesor: bez zmian. Windows 7 Ultimate x64, sprzęt jak z podpisu Co robić? Edytowane 28 Października 2010 przez armt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Robactwo w systemie. Zacznij od Spybot S&D, MBAM oraz kilku antywirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Spybot - czysto MBAM(szybkie skanowanie) - czysto Kaspersky(szybkie skanowanie) - czysto Co dalej? PS. Jeśli to faktycznie wirus, to poważnie obrażam się na Kaspersky Internet Security i jak tylko skończy mi się licencja to kupie coś innego! Edytowane 28 Października 2010 przez armt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 W takim razie może sprzęt się przegrzewa, chociaż dziwne wydaje się, że sam się odwiesza i działa normalnie. Sprawdź temperatury - może być przez dotknięcie radiatora na procku (jak parzy, to nie jest dobrze). Sprawdź napięcia - najlepiej miernikiem, od biedy można patrzeć w jakimś programie, ale ważniejsze od wartości są skoki napięć - im większe, tym gorzej. Sprawdź pamięci - program GoldMemory. Sprawdź dysk - program HD Tune (odczyt SMART + skanowanie powierzchni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Karakan na 775 siedzi na kołkach czy na śrubach czy kołkach? jak kołeczki to może się odpiął jeden? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Nie mam pojęcia na czym siedzi - montowali mi to w sklepie ponad 2 lata temu. Dotykałem już wcześniej radiatora, jednak był tylko lekko ciepły, lecz dla pewność przywróciłem standardowe taktowanie procka + ustawiłem wiatraczek na max obroty - jak pisałem nic nie pomogło. Komp współpracuje za mną jako tako tylko w trybie awaryjnym, choć na początku też się zawiesił. Nie za bardzo wiem jak się używa ten GoldMemory i HD Tune. Na razie puściłem HD Tune na Error Scan. Co do sprawdzania napięć, mam miernik, ale nie wiem jak go użyć. Edit: HD Tune skończył error scan, nie znalazł błędów. Edit2: Udało mi się uruchomić komputer normalnie i jak na razie wszystko działa, niestety pewnie po restarcie znów przestanie. Jeśli chodzi o napięcia to w EVEREST'cie jedyna zmieniająca się wartość to napięcie rdzenie procesora, które waha się od 1.12 w stanie spoczynku do 1.18 pod obciążeniem Edytowane 28 Października 2010 przez armt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...