mAsHER Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Witam :) Posiadam Internet + Kablówkę TV z UPC. Mam taki problem ponieważ chciałbym ten internet rozdzielić na WiFi do laptopa i skrętką RJ-45 do stacjonarnego. Mam problem ponieważ aktualnie mam jakiś chiński modem w którym wchodzi kabel z kablówki a z drugiej strony modemu jest usb co idzie do kompa ... Wydaje mi się, że potrzebował bym taki router Chodzi mi o to wejście po prawej stronie, że potrzebował bym AccesPointa z takim wejściem. Dobrze myślę ? Znacie jakiegoś takiego typu Routery ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Posiadany obecnie modem nie ma rj-45? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Posiadany obecnie modem nie ma rj-45? jeśli ten modem od kablówki da się podłaczyćz nie tylko przez usb, ale też przez kabel siecowy to starczy najtańszy router wi-fi podpiąć pod dotychczasowy modem. Jeśli nie da się to fakt potrzeby=ujesz routera z wbudowanym modemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mAsHERbtm Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 tylko usb i nie ma mozliwosci podpiecia kablem sieciowym ... a znacie jakies modele routerow z modemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Toż to jest niemożliwe, żeby w naszych realiach UPC dawało modem bez złącza sieciowego. Popatrz raz jeszcze jakie są złącza (RJ45 wygląda tak jak telefoniczne RJ11 tylko nieco większe i więcej złącz). Jeśli w dalszym ciągu twierdzisz, że modem nie ma złącza RJ45 do kabla sieciowego to podaj tu nazwę i model tego modemu. Co do routera to potrzebujesz normalny DSL, np. Netgeara WNR2000 (spokojnie uciągnie szybkie łącza 25 czy 50Mb/s), który łączysz kablem sieciowym z obecnym modemem. Komputer stacjonarny możesz podłączyć kablem sieciowym z routerem, a po wifi laptopa, telefon czy co tam chcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...