Nygas Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 No wiec problem wyglada nastepujaco: Wszystko chodzi cacy juz od 4 miesiecy na win2k. Wlaczam sobie dzisiaj gta3vc, a tu nagle podczas gry jakis blad za chwile blue screen (chyba pierwszy od roku) no i twardy restart. Komp sie odpala ale nie pokazuje sie obrazek ladowania Windows 2000 blebleble. No to odpalam jeszcze raz uruchamiajac ostatnio dobra konfiguracje i to samo (czarny ekran). Na szczescie zrobilem sobie image systemu wiec przywracam system, restart i sie odpala spoko wszystko niby OK ale wchodze na partycje d: i widze ze katalog: "www" zmienil sie na "www. á" i jeszcze jakies trzy inne katalogi tak samo. Nie moge do nich wejsc ani nic z nimi zrobic. Dysk potraktowalem scandiskiem, partition magicem ale nie wykrywaja zadnych nieprawidlowosci w strukturze plikow ani zadnych bledow na dysku :( scandisk tylko stworzyl katalog FOUND.000 i tam 5 plikow z rozszerzeniem CHK o lacznej pojemnosci 2.2 MB (czyli znacznie mniej niz te katalogi ktore mi sie popsuly). wiec mam dwa pytania: 1. jakim programem moge te katalogi naprawic ? i czy wogole moge ? 2. jak "rozpakowac" albo zobaczyc co zawieraja te pliki CHK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 1. sprobuj norton disk doctor, ale czasami potrafi namieszac wiec uwazaj :P w ostatecznosci ratuj co sie da i format :? oczywiscie o ile masz backup :) 2. jakimkolwiek - to sa pliki raw, prosto z dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Norton disc doctor tez nic nie wykrywa :( sprobowalem jeszcze scandiskiem pod dosem z plytki win98 i wykryl ze katalogi maja bledna dlugosc znakow czy jakos tak ale nie moze naprawic i zebym uruchomil z pod windowsa scandiska. no ja mam w2k i nic nie wykrywa w jego scandisku wiec sproboje zaraz przenisc dysk na drugiego kompa i tam obadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 to moze reczna edycja norton disk editem spod dosa ? oczywiscie pierw zrob backupa calej patrycji na image. doedytowane :P: 200. post 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Pliki *.CHK sa fragmentami zbiorow, ktore zostaly utracone podczas resetu. Nie sadze zeby dalo sie cos z tym zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...