Skocz do zawartości
Nygas

Popsute katalogi na dysku !

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec problem wyglada nastepujaco:

Wszystko chodzi cacy juz od 4 miesiecy na win2k. Wlaczam sobie dzisiaj gta3vc, a tu nagle podczas gry jakis blad za chwile blue screen (chyba pierwszy od roku) no i twardy restart. Komp sie odpala ale nie pokazuje sie obrazek ladowania Windows 2000 blebleble. No to odpalam jeszcze raz uruchamiajac ostatnio dobra konfiguracje i to samo (czarny ekran). Na szczescie zrobilem sobie image systemu wiec przywracam system, restart i sie odpala spoko wszystko niby OK ale wchodze na partycje d: i widze ze katalog: "www" zmienil sie na "www. á" i jeszcze jakies trzy inne katalogi tak samo.

Nie moge do nich wejsc ani nic z nimi zrobic. Dysk potraktowalem scandiskiem, partition magicem ale nie wykrywaja zadnych nieprawidlowosci w strukturze plikow ani zadnych bledow na dysku :(

scandisk tylko stworzyl katalog FOUND.000 i tam 5 plikow z rozszerzeniem CHK o lacznej pojemnosci 2.2 MB (czyli znacznie mniej niz te katalogi ktore mi sie popsuly).

wiec mam dwa pytania:

1. jakim programem moge te katalogi naprawic ? i czy wogole moge ?

2. jak "rozpakowac" albo zobaczyc co zawieraja te pliki CHK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norton disc doctor tez nic nie wykrywa :(

sprobowalem jeszcze scandiskiem pod dosem z plytki win98 i wykryl ze katalogi maja bledna dlugosc znakow czy jakos tak ale nie moze naprawic i zebym uruchomil z pod windowsa scandiska.

no ja mam w2k i nic nie wykrywa w jego scandisku wiec sproboje zaraz przenisc dysk na drugiego kompa i tam obadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi