witucha0 Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Mam nadzieję że to dobry dział............ Witam! Jest to mój pierwszy post na forum PurePC więc najpierw - Hello! Jak w temacie, chciałbym aby przy starcie kompa (nie Win$hita, nawet go nie mam) BIOS odgrywał krótką melodyjkę, lecz nie wiem jak to zrobić :/. Szukałem cały dzień w Googlach i pusto (było coś ale z przed 7'miu lat). Proszę o pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Normalnie powinno być tylko jedno piknięcie. Melodyjka to zazwyczaj problem ze sprzętem i komp nie startuje dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 ...chciałbym aby przy starcie kompa (nie Win$hita, nawet go nie mam) BIOS odgrywał krótką melodyjkę...... a po co? W celach edukacyjnych (napisanie swojego modułu biosu) - rozumiem - w takim przypadku wystarczy ściągnąć jakiś przykładowy kod modułu PCI, co z pewnością ułatwi zadanie. Dla bajeru - nie warto sobie d. zawracać. Możliwe jest też inne rozwiązanie: podczas startu systemu odpalić kawałek skryptu grający na buzzerze - blondynka i tak się nie jorgnie, efekt zajefajny (?) i łatwiejsze do wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...