Skocz do zawartości
Bond

STERY DO MONITORA OPTIVIEW II 15 A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jeśli ktoś używa takiego monitora: OPTIView II 15 A, to b.proszę o pomoc

w uzyskaniu sterów do niego, albo ewentualnie podanie ile wyciąga ten monitor w odświerzaniu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj power stripa. Jeśli monitor obsługuje DDC to power strip sam z niego zczyta wszystkie parametry i jak chcesz to zapiszesz sobie własny plik .inf

Ja tak robiłem ze starym Daytekiem do którego nigdzie sterów nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam monitor i odswiezanie :arrow:

640x480 :arrow: 85Hz ale wytrzymuje pewnie wiecej :wink:

800x600 :arrow: 85Hz ale wytrzymuje pewnie wiecej :wink:

1024x768 :arrow: 85Hz, na tyle chodzi mi od ponad 3 lat :)

1280x1024 :arrow: 60Hz, wiecej nie probowalem bo i tak nie uzywam ten rozdzielczosci :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Pinki Mam pytanie, jeśli odświeżanie jest u ciebie 85 Mhz,w rozdzielczości 800 x 600,to monitor jak masz ustawiony jako " Plug end Play" o sterach Windowsa MS, czy jako Opiview i ze swoimi sterownikami.

Bo jeśli ta druga wersja, to chciałbym je mieć.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Plug & Play :) DDC czy jakos wykrywa mi max odswiezanie 120Hz :D

E, no stary, u mnie na NEC FE770 przy plug&play wyświetla mi przy 1024X768 max odświerzanie też 120Hz, i co z tego, jak zalecane i max jednocześnie dla tej rozdziałki to 85Hz, i jak dam więcej to mam czarny ekran, H/V sync off i komunikat "input signal out of range"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był przykład na to, że te odczyty z DCC są <span style="color:red;">[ciach!]</span>0 warte i żeby się nie sugerować. Na moim poprzednim monitorku Gateway2000 pokazywało mi przy 800x600 max 100Hz, a z opisu producenta wynikało, że max to 75Hz i to nie zalecane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najbardziej tutaj chodzi o nasze oczy.

Jeśli jest lepsze odświeżanie, to trochę pózniej zgłosimy się do okulisty do badania wzroku i ewentualnie/ a tfu.../przepisania okularów. 8O

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi