Skocz do zawartości
foc

zestaw za 1800 / 1900 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko : bazując na temacie "polecane zestawy komputerowe", czy opłaca się w zestawie do 1800 zł dorzucić stówkę i zmienić kartę z hd4870 na gtx460, czy różnica będzie niezauważalna?

No i drugie pytanie. Czy różnica wydajności między gotowymi zestawami do 1800 i do 2050 będzie duża / zauważalna?

Nie chcę grać we wszystkie nowe gry, ale nie ukrywam, że wypadałoby, gdyby np. taki StarCraft II śmigał na detalach ultra w 1920 x 1080. Monitor 22".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki, kolejne pytanie.

Czy szansa na odblokowanie tego x2 555 BE z założeniem, że odblokowane rdzenie będą chodzić stabilnie jest raczej marna, czy dość spora? Zasilacz, który jest w zestawie (http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=7488) będzie w tym przypadku odpowiedni / ew. do lekkiego OC nieodblokowanego procesora?

Mam pytanko co do lekko zmodyfikowanego zestawu z tematu z polecanymi :

Procesor : AMD Phenom II X2 555 Black Edition - 305 zł

Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa - 135 zł

Płyta Główna : MSI 870-C45 - 235 zł

RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ - 230 zł

Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX 460 768MB - 559 zł

Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN - 169 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 139 zł

Napęd : Samsung SH-223C SATA - 90 zł

1.Czy ten zasilacz będzie wystarczający do majstrowania przy procesorze (próba odblokowania rdzeni / ew. OC) ?

2.Czy warto w tym zestawie coś zmienić (głównie chodzi tutaj o kupno "gorszego" podzespołu na rzecz "ulepszenia" innego, ew. zaoszczędzenia pieniędzy, jeżeli różnica między nimi będzie nieznaczna)

Komputer ma służyć do wszystkiego ~~

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z mocą zasilacza, będzie miał zapas?

Nie ma co ukrywać - nie mam na ten temat zielonego pojęcia, stąd te może i głupie pytania. Aktualnie mam dosyć wiekowy zasilacz z desktopa Compaq, podobno jest solidny. Z jakiegoś internetowego kalkulatora wyszło mi, że trochę (20-30W) przekraczam zalecaną moc (dokładałem na przestrzeni lat trochę śmieci), ale jest wszystko ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi