ReMiXs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Witam, mógł by mi ktoś polecić procek na Abit KN9S (nforce550)? Mam w tej chwili AMD Athlon 64X2 4200+ 2.2Ghz i jest on już strasznie leciwy. Da się na tą płytę upchnąć coś lepszego? Nie znam się za bardzo na tych chipsetach czy jak to się tam nazywa, a nie chce kupić czegoś, co okaże się gorsze, lub wcale nie będzie działać. Jeśli się przyda to reszta mojego sprzętu: GeForce 9500gt 512 mb PS4.0 4x 1GB Ram Geil 800Mhz 4-4-4-12 Zasilacz 400W Pozdrawiam ReMiXs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Maksymalnie coś z Athlonów X2 z serii 6000, ale nie bardzo jest to w tej chwili opłacalne. Lepiej sprzedać Abita i Athlona, póki jeszcze są coś warte i kupić AM2+ lub AM3 (biorąc pod uwagę sprzedaż RAMu). Wszystko rozchodzi się jednak o finanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMiXs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Dziękuje za odpowiedź. Mógł byś mi polecić coś konkretnego i jak by to cenowo wyglądało? RAMu nie sprzedam, moja praca wiąże się z używaniem programów graficznych, a pewnie wiesz że takowe potrafią zawalić RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Czemu nie chcesz sprzedać ramu? 1GB pójdzie bez większego problemu po 50zł a 200zl masz 4GB DDR3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Musiałbyś określić też jakieś widełki finansowe, by coś optymalnie dobrać. I podaj dokładną markę i model zasilacza. Sprzedaż RAMu byłaby konieczna tylko przy przesiadce na AM3 (lub intelowe 1156/1366). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMiXs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Wiadomo jak to z kasą :P Dajmy na to wolne środki 150-200zł + to co sprzedam. Mowie nie znam się więc nie wiem w jakich kwotach można myśleć;) Zasilacz szkoda gadać bo się załamiesz. Edytowane 30 Października 2010 przez ReMiXs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...